USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Єгипет дозволив COVID-вакцинованим в'їзд без тестів

24 Червня 2021 09:28
Повністю вакциновані від коронавірусу COVID-19 іноземці можуть в’їжджати в Єгипет без ПЛР-тестів за умови надання на кордоні сертифіката про проходження вакцинації.

Про це повідомила напередодні газета Al Ahram з посиланням на міністерство охорони здоров’я і народонаселення Єгипту, передає Кореспондент.

«Сюди належать вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Управлінням з лікарських засобів Єгипту, – йдеться в повідомленні. – В’їзд дозволено через 14 днів після отримання другої дози двокомпонентної вакцини (Супутник V, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac) , або через 14 днів після отримання першої дози однокомпонентної вакцини Johnson&Johnson. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу, жодні виправлення, помилки або дописки не допускаються».

При цьому обумовлюється, що це стосується країн, «не охоплених мутованими штамами коронавірусу». Якщо пасажир прибуває з однієї з країн, де зафіксовані мутації (сюди належать Індія, Бангладеш, Пакистан, Бутан, М’янма, Непал, В’єтнам, Шрі-Ланка, Бразилія і деякі інші країни Латинської Америки), то навіть за наявності сертифікату про вакцинацію той, хто прибуває, зобов’язаний зробити в аеропорту молекулярний експрес-тест на коронавірус.

Якщо цей тест виявиться позитивним, то іноземний громадянин зобов’язаний зробити ще ПЛР-тест. Якщо і цей тест буде позитивним, то вступає в дію протокол, відповідно до якого зараженого поміщають в ковідний госпіталь.

Останнім часом в Єгипті ситуація з коронавірусом стабілізувалася. Якщо в травні – на початку червня щодня фіксували понад тисячу нових випадків зараження, то зараз середньодобовий приріст інфікованих знизився до 500 осіб. За останніми даними МОЗ країни, з початку пандемії в країні було виявлено понад 278 тис. осіб, які заразилися, понад 206 тис. повністю одужали, 15,9 тис. осіб померли. За минулу добу від ускладнень померли 37 осіб.

Наприкінці травня влада Єгипту ухвалила рішення про зняття обмежень на роботу кафе, ресторанів, магазинів і торгових центрів, які були введені через поширення COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus