USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Єменські хусити захопили судно в Червоному морі, на борту можуть бути українці

19 Листопада 2023 20:20
Підтримувані Іраном єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader із міжнародним цивільним екіпажем, в тому числі українським, у Червоному морі.

Про це пише УП з посиланням на The Times of Israel, The Jerusalem Post.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що захоплення судна є дуже серйозним інцидентом у світовому масштабі.

У заяві йдеться, що судно прямувало з Туреччини до Індії з міжнародним цивільним екіпажем, на борту не було жодного ізраїльтянина.

«Це не ізраїльський корабель», – додає ЦАХАЛ.

Судно під прапором Багамських островів зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару, відомому під ім'ям Рамі. На момент захоплення судно було здано в оренду японській компанії.

Офіс прем'єрміністра Ізраїлю у своїй заяві зазначив, що британське судно, що його експлуатує японська компанія, «за примхою Ірану захопили повстанці-хусити в Ємені».

У заяві йдеться, що на борту судна перебували 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики, але ізраїльтян на судні не було.

«Це ще один акт іранського тероризму, який виражає стрибок вперед в іранській агресії проти громадян вільного світу і створює міжнародні наслідки, коли йдеться про безпеку глобальних судноплавних маршрутів», – зазначено в тексті.

Читати ще: Війна на Близькому Сході може розширитися: Ємен атакував Ізраїль

Раніше речник пов'язаного з Іраном військового угруповання «Хуті» Ях'я Сареа заявив, що в неділю угруповання націлиться на всі кораблі, що належать або експлуатуються ізраїльськими компаніями чи несуть ізраїльський прапор. Речник закликав усі країни відкликати своїх громадян, які працюють у складі екіпажів таких кораблів.

За інформацією речника МЗС України Олега Ніколенка, враховуючи повідомлення ЗМІ, відомство через диппредставництва з’ясовує інформацію про навність українців на захопленому в Червоному морі вантажному судні Galaxy Leader.

«МЗС України вже доручило причетним українським посольствам перевірити цю інформацію, а також звернутися до компанії-власника задля з'ясування точного складу екіпажу судна та інших деталей», – зазначив він.

Ніколенко додав, що МЗС тримає цю ситуацію на особливому контролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus