USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ЄС готується вперше покарати Китай за підтримку російського ВПК, – Bloomberg

12 Лютого 2024 23:25
У наступному пакеті санкцій ЄС проти Росії вперше можуть з’явитися обмеження і щодо китайських компаній, які підтримують російську агресію.

Про це йдеться у публікації Bloomberg.

За даними журналістів, чергова порція санкцій Європейського Союзу може торкнутися близько двох десятків компаній, з яких три – китайські. Крім того, у проекті санкційного пакету, з яким ознайомився Bloomberg, також зазначені компанії з Гонконгу, Сербії, Індії, Туреччини й інших країн. Обмеження заборонятимуть європейським компаніям торгувати з фігурантами цього списку.

Читати ще: Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Якщо це рішення ухвалять, це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження щодо компаній з материкового Китаю через російське вторгнення в Україну. Раніше ЄС вже пропонував включити до санкційного списку кілька китайських фірм, але у попередні рази ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів і застереження збоку Китаю.

Bидання зазначає, що Пекін є важливим торговим партнером для низки європейських країн, зокрема для Німеччини. А для ухвалення санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава.. Показати IP 13 Лютого 2024 03:45
вочевидь, китайці не переймаються, що українці відмовляться купувати їх ширпотреб..
покер до Клава.. Показати IP 13 Лютого 2024 16:17
написал полупокер с китайской техники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus