USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ЄС надав Україні 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги

9 Грудня 2020 15:17
Європейський Союз надав Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в Twitter, пише УНІАН.

«Вдячний нашим партнерам в ЄС і особисто президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн та виконавчому віце-президенту Валдісу Домбровскісу за надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро», – заявив він.
Зеленський зазначив, це вагомий сигнал підтримки Європейським Союзом економічної стабільності та подальшого курсу реформ в Україні.

Як повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів, допомога була надана у вигляді довгострокової позики під процентну ставку 0,125% з терміном погашення в червні 2035 року. Для надання траншу Європейська комісія здійснила розміщення власних облігацій з негативною прибутковістю −0,143%, завдяки чому після відрахувань комісій за випуск Україна фактично отримала 623,5 млн євро.

«Ми вдячні Європейській комісії за надану підтримку, яка, безумовно, є черговим відображенням стратегічного партнерства між Україною та Європейським Союзом. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету, що сприятиме підтримці фінансової стабільності в Україні», – цитує пресслужба міністра фінансів Сергія Марченка.

За даними Мінфіну, зазначені кошти отримані Україною в рамках реалізації вже п’ятої за рахунком програми, що реалізується відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди з ЄС (про отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1,2 млрд євро), укладеної 23 липня в Брюсселі.

«Всі зазначені кошти, згідно з умовами відповідних меморандумів з Європейським Союзом, використовувалися для зменшення зовнішнього фінансового навантаження на Україну, поліпшення її платіжного балансу і забезпечення бюджетних потреб», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що зараз українська сторона продовжує роботу з виконання відповідних зобов’язань для отримання другого траншу в 600 млн євро шляхом реалізації структурних реформ в таких сферах як управління державними фінансами; належне управління і верховенство права; поліпшення бізнес-клімату; секторальні реформи та державні підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Аякже Показати IP 9 Грудня 2020 15:29
Радості, що кістку випросили....... Коли, нарешті, за свої жити почнемо!?
володимир Показати IP 9 Грудня 2020 18:05
вино за 1 тисячу доларів за пляшку помножте на ті всі морди що ждуть того кредиту то ще й мало буде
Анонім Показати IP 10 Грудня 2020 09:15
це кредит ще й під проценти. називайте все своїми іменами . який потрібно в певний час повернути а для того щоб дали нам оцей кредит наша влада готова на все що нам скажуть зробити.
турбо режим до Анонім Показати IP 10 Грудня 2020 11:14
какая разница? владу избрали вы! спасибо 73%- которые смотрели только квартал и слугу!
73 Показати IP 10 Грудня 2020 22:01
Це яка ганьба жити лише за кредити. Країна, яка має чорнозем, ліс, природні ресурси дожилась до кредитів. Все це говорить про те, що не вміємо господарювати і всьому світу показали, які ми продажні та недолугі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus