USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС не планує відповідати Путіну на російські паспорти для Донбасу

13 Травня 2019 13:25
Євросоюз не має наміру запроваджувати нові санкції проти Росії через рішення Володимира Путіна роздавати російські паспорти на Донбасі. Там наразі сподіваються на пошук діалогу.

ЄС про рішення російського президента Володимира Путіна знає, але «тиснути на Москву не планує», заявив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек, пише «Європейська правда».

24 квітня президент Росії Володимир Путін схвалив указ про спрощену видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу. Вже 1 травня Путін підписав ще один указ – про спрощений порядок отримання російського паспорта для окремих категорій громадян України. Цей спрощений порядок стосується українців із окупованого Криму.

«Зараз ми більше прихильні до пошуку діалогу, а не до тиску, як це робить сама Російська Федерація», – розповів про наміри ЄС чеський міністр.

Схожу позицію мають і інші міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі для відзначення 10-ї річниці Східного партнерств

Зокрема, це підтвердив румунський міністр Теодор Мелешкану. Він запевнив журналістів, що нові санкції проти РФ не потрібні також українцям.

«Це створить проблеми самій Україні», – заявив він, проте не уточнив, у чому він бачить ці проблеми.

Зазначимо, частина держав-членів ЄС налаштована на різку відповідь. Зокрема, на цьому наголошує глава МЗС Латвії Едгар Рінкевичс. Він називає дії Путіна «тихою анексією» та закликає Євросоюз відреагуати рішуче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (крымчанин) Показати IP 13 Травня 2019 14:00
А что тут ответишь? Это право жителей ЛДНР выбирать гражданство. Сейчас уточнили упрощенную процедуру выдачи пенсий.
Анонім Показати IP 13 Травня 2019 14:23
Європа сподівається,що Україна пробачить окупований Донбас, забуде про відтяпаний Крим, і про Будапештський меморандум (Мемора́ндум про гара́нтії безпе́ки у зв'язку́ з приєдна́нням Украї́ни до Догово́ру про нерозповсю́дження я́дерної збро́ї ) і все саме собою розсмокчеться і устаканиться, а українці зрозуміли одне, що світом правлять гроші і сила, а різні договори, домовленості і гарантії для дурних.
777 Показати IP 13 Травня 2019 14:55
Сила всегда права ,слабость всегда виновата....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus