USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

ЄС обіцяє виділити 100 млн євро на відновлення шкіл в Україні, зруйнованих війною

16 Вересня 2022 06:14
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про підтримку української освіти. Вона пообіцяла виділити 100 млн євро на відновлення шкіл, які були пошкоджені або вщент зруйновані російськими окупантами.

Про це вона заявила у Європарламенті 14 вересня, повідомляє Міністерство освіти і науки.

Також вона запропонувала оголосити 2023 рік Європейським роком навичок, щоб зосередитися на інвестиціях у розвиток робітничих професій та підвищення кваліфікації фахівців.

"Для України нині надважливо підготувати висококваліфікованих спеціалістів, адже наша мета – не просто відбудувати країну, а побудувати її сучасною, сильною, європейською державою", – прокоментував міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читати ще: Україна приєднається до зони роумінгу ЄС, – Урсула фон дер Ляєн

Як відомо, станом на 1 вересня від рук ворога постраждали 2405 закладів освіти. 270 шкіл були повністю зруйновані внаслідок російських обстрілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus