USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ЄС офіційно погодився відкрити кордони для вакцинованих туристів

19 Травня 2021 14:21
Посли країн-членів Європейського Союзу офіційно погодилися відкрити кордони для повністю вакцинованих туристів з інших країн.

Про це на брифінгу заявив речник Європейської комісії, передає Бабель.

«Посли ЄС домовилися оновити підхід щодо поїздок з-за меж Європейського Союзу. Рада тепер рекомендує країнам-членам послабити обмеження для тих, хто вакцинований схваленими вакцинами», – сказав він.

За його словами, також ЄС розширить перелік країн, між якими будуть відкриті кордони без серйозних обмежень. На засіданні погодили нові критерії визначення таких країн.

«Водночас, щоби зменшити ризик поширення штамів коронавірусу в ЄС, Рада узгодила новий надзвичайний механізм призупинення, який дозволить країнам-членам діяти швидко і скоординовано», – зазначив речник Єврокомісії.

Формально це рішення має найближчим часом затвердити Рада ЄС.

Що стосується підтверджень вакцинації туристів, то це питання ЄС обговорюватиме з кожною країною окремо.

Кордони країн-членів ЄС лишалися закритими для несуттєвих поїздок (тобто туризму) з початку пандемії коронавірусу. Деякі країни, які не входили до Шенгенської зони, дозволяли в’їзд туристам за певних умов. Цього літа тиск туристичних країн для відкриття кордонів був ще більший, а Греція, наприклад, уже офіційно відкрила кордони.

З 15 червня у країнах Європейського Союзу діятимуть санітарні сертифікати, що містять інформацію про щеплення, результати ПЦР-тестів та інші дані для полегшення подорожей під час пандемії коронавірусу.

Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісним український та європейський цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І що ? Показати IP 19 Травня 2021 15:01
Тепер щеплені до України в'їдуть також без тестів і страховки ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus