USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС перевів годинники: які країни перейшли на літній час

28 Березня 2021 14:58
Всі 27 держав-членів ЄС в ніч на 28 березня перевели годинники на так званий «літній час», попри наявність згоди про те, що від переведення треба відмовлятися.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Принципове рішення про те, що Євросоюз відмовиться від переведення стрілок на «літній» та «зимовий» час, було ухвалене ще у 2018 році. Тоді звучало очікування, що 2019 рік стане останнім, коли держави ЄС будуть змінювати часовий пояс двічі на рік. Для цього усі столиці мали обрати, на якому часі вони залишаються – кожна держава обирала між «постійним літнім» та «постійним зимовим» часом», – йдеться у повідомленні.

Проте дебати про це, а також ухвалення відповідних рішень затягнулися. Зараз у ЄС розрахують, що останні переведення часу відбудуться у 2022 році.

Наразі час 8 держав ЄС синхронізований з українським. У ніч на неділю вони перевели годинники на часовий пояс «Грінвіч+3», тобто той самий, який політики у Києві іноді називають «московським часом»:

Фінляндія;

Естонія;

Латвія;

Литва;

Румунія;

Болгарія;

Греція;

Кіпр.

Очікуються, що після скасування переведення більшість з них лишиться на літньому поясі на постійних засадах.

Вчені вважають, що переведення часу є великим стресом для організму. У цю ніч порушуються біоритми людини, що може привести до безсоння, головного болю, втоми, сонливості й поганого настрою. Щоб легко перенести перехід на літній час відмовтеся від кави та алкоголю в цей день, постарайтеся не нервувати та лягати спати в один і той самий час.

В Україні точаться дискусії про скасування переведення годинників, однак Верховна Рада не схвалила законопроект. Деякі фахівці вважають, що переведення часу не несе ніякої користі для економіки. Багато країн світу відмовилися від сезонної зміни часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
зевс Показати IP 28 Березня 2021 15:45
Залиште зимовий час в Україні!!!
Ололо до зевс Показати IP 29 Березня 2021 00:31
Щоб літом в 4 ранку було світло, а на сході України взагалі в 3 ночі?? Краще літній час.
Анонім Показати IP 28 Березня 2021 18:56
Від переводу годинників страждають люди !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus