USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС відстає від планів щодо постачання Україні боєприпасів, – Bloomberg

26 Жовтня 2023 15:29
Європейський Союз відстає від своїх планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня. Це потенційно дає російським силам перевагу в постачанні боєприпасів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, що знайомі з цим питанням, передає ТСН.

Слід зауважити, що раніше ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців. Спочатку передавання мало відбутися з наявних запасів, а потім – через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Проте минула вже більша частина цього часу, але план виконаний лише на 30%. Видання пише, що, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогоднішній день, ЄС ризикує не досягнути своєї цілі. Також джерела зазначають, що кілька держав-членів Євросоюзу приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити цей термін.

Сполучені Штати, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля.

«Оскільки контрнаступ України досягає обмеженого прогресу, а союзники готуються до тривалої війни, постачання боєприпасів, обіцяні ЄС, мають вирішальне значення для того, щоб допомогти Україні не відставати від виробництва Росії. За деякими оцінками, наступного року російські заводи поставлять 2 мільйони патронів, тоді як Москва також отримала постачання з Північної Кореї та продовжує шукати снаряди радянських часів», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що також конфлікт Ізраїлю та ХАМАС створює додаткові ризики для постачання зброї в Україну.

«Хоча наразі загальні вимоги Ізраїлю та України щодо боєприпасів не дуже збігаються, навіть відведення невеликої кількості 155-мм артилерійських снарядів від Києва, якщо вони знадобляться Ізраїлю, має значення, коли їх кількість настільки обмежена», – пише видання.

Нагадаємо, Politico повідомило, що депутати ЄС пропонують передати Україні військову техніку. Як пише видання, євродепутати хочуть знайти практичне застосування для 146 одиниць бронетехніки, конфіскованих 2022-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus