USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС вимагатиме від Кремля розслідувати отруєння Навального

26 Серпня 2020 11:49
Євросоюз має намір вимагати розслідування можливого отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Припускають навіть, що і в цій справі міг бути задіяний сумнозвісний «Новачок».

Про те, що ситуацію із отруєнням Навального необхідно вивчити, заявив журналістам у Брюсселі високопоставлений чиновник ЄС, який захотів залишитися анонімом, передає Інтерфакс-Україна.

«Дуже важливо зазначити, що, за відомостями німецьких лікарів і експертів, відтепер абсолютно зрозуміло, що Олексія Навального отруїли. Це дуже суттєвий фактор», – сказав співрозмовник.

Рада ЄС у закордонних справах у Берліні протягом двох днів – 27-28 серпня – буде проводити неформальну зустріч. На ній, окрім іншого, будуть обговорювати цей інцидент. Місце проведення міністерської зустрічі буде неподалік берлінської лікарні Charite, в якій перебуває Навальний.

Відповідаючи на запитання про те, чи не був отруєний Навальний бойовою хімічною речовиною, співрозмовник журналістів сказав, що сам лише читав про це, але не має щодо цього перевіреної інформації з джерел Європейського Союзу. Поки що офіційно відомо лише про те, що виявлено в крові в Навального.

«Я читав, що це нібито має стосунок до сумнозвісного «Новачка». Але нам необхідно мати надійніше підтвердження від незалежних експертів. Тільки тоді ми зможемо діяти відповідно. Але що ми знаємо точно – це те, що його отруїли», – продовжив чиновник.

За його словами, якщо з’ясується, що справді йдеться про бойову хімічну речовину, то це вже може стосуватися проблеми нерозповсюдження хімічної зброї.

Сполучені Штати, своєю чергою, також глибоко стурбовані попереднім висновком німецьких лікарів про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний був отруєний. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, опублікованій у вівторок, 25 серпня, на сайті Держдепартаменту, передає Кореспондент.

«Якщо ця інформація підтвердиться, то США підтримають заклик ЄС до проведення ретельного розслідування. І ми готові надати допомогу в його проведенні», – наголосив Помпео.

Він зауважив, що «родина Навального і російський народ заслуговують на те, щоб було проведено повне і прозоре розслідування, а причетні до цієї справи були притягнуті до відповідальності».

Нагадаємо, Олексій Навальний був госпіталізований в Омську 20 серпня в непритомному стані з підозрою на отруєння. Йому стало зле під час перельоту з Томська до Москви, тому літак терміново здійснив посадку в Омську. За два дні Навального доправили до Берліна. 24 серпня берлінська клініка Charite оприлюднила результати обстеження, які вказують на отруєння політика. За оцінкою німецьких лікарів, стан російського опозиціонера, що перебуває в штучній комі, залишається серйозним, але небезпеки його життю немає.

На цьому тлі канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) та міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) закликали Москву до повного і прозорого розслідування отруєння опозиційного політика. Про очікування від Москви «незалежного і прозорого» розслідування можливого отруєння російського опозиціонера заявив і Європейський Союз. Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель рішуче засудив «можливий замах на життя Навального».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К.лучанин Показати IP 26 Серпня 2020 12:28
Що ж вони вчепились до незалежної держави. Заздрять успіхам Путіна. А самі людей по помийках відправляють.
777 Показати IP 26 Серпня 2020 12:36
Я не знаю.где то слышал.кто то сказал. где то читал... Железобетонные доказательства для вас...Может это новичок.а может ты у мамы дурачок. С такими заявлениями у жены своей будешь требовать.
123 до 777 Показати IP 26 Серпня 2020 13:28
Да все нормально. З колєн всаєте, скрєпи вам вставляють, гейропа вам до *упи. Хахаха, вам только лучше.
999 до 777 Показати IP 26 Серпня 2020 15:44
В твоєї матері вже один дурко є. Співчуваю.
олександр Показати IP 26 Серпня 2020 14:38
Німеччина то продажна дівка путіна тому й дозволили туди вивезти навального, а ті під розмитими припущеннями замнуть справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus