USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС затвердив нові санкції проти Білорусі

15 Листопада 2021 13:05
Міністри закордонних справ країн Європейського союзу затвердили критерії нових санкцій, які вводяться щодо осіб і організацій, пов'язаних зі створенням міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.

За інформацією брюссельського журналіста Рікарда Джозвяка, сьогодні також очікується ухвалення угоди про введення додаткових санкцій, передає Європейська правда.

«Міністри закордонних справ ЄС офіційно затвердили нові критерії санкцій щодо Білорусі. У них також буде сьогодні політична угода про введення додаткових санкцій, але фактична робота щодо внесення до списку осіб та організацій не буде готова сьогодні», – написав журналіст.
Крім того, під санкції можуть потрапити білоруські аеропорти, які приймають літаки з мігрантами, а також авіакомпанії, які їх перевозять.

Раніше стало відомо, які санкції ЄС готує для Білорусі. Зокрема, Євросоюз розглядає санкції щодо двох десятків білоруських чиновників. Також до проєкту списку входить готель «Мінськ» для розміщення мігрантів у країні та сирійський перевізник Cham Wings.

Раніше повідомлялося, що країни ЄС схвалять нові санкції проти Білорусі у понеділок.

Як відомо, на початку липня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь більше не стримуватиме нелегальних мігрантів до країн Євросоюзу, бо через санкції «у нас на це немає ні грошей, ні сил». Для боротьби з потоками мігрантів Литва, Латвія та Польща вирішили будувати паркани на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація загострилася. Тоді в мережі з'явилися відео, як велика колона мігрантів прийшла на нейтральну територію поряд із пунктом пропуску «Брузги» на білорусько-польському кордоні. За інформацією Держприкордонкомітету, їхня кількість перевищила дві тисячі осіб.

У суботу, 13 листопада, 50 мігрантів із Близького Сходу у суботу ввечері силою прорвалася на територію Польщі з Білорусі поблизу населеного пункту Стажина. Наразі вдалося затримати лише 22 громадян Іраку.

Литва і Латвія, а також Польща і Естонія звинувачують владу Білорусі у використанні нелегальних мігрантів як зброї в так званій гібридній війні проти ЄС. Вони закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва через заохочення іноземців до незаконного перетину кордонів Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 13:20
А газ в Європу привезе Байден. В Великобританію вже привіз - досі балдіють.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 13:43
Скоро лапті той газ будуть їсти, пити, і в одгне місце собі запихати. Не спіши так радіти, путанга сама дасть задню, бо Європів на нього нас*яти.
Ілюзія санкцій Показати IP 15 Листопада 2021 13:26
Ну да, ну да, заборонили імпорт білоруських баклажанів.
Рауль Показати IP 15 Листопада 2021 14:01
Разве Белорусь ведет агрессию на Ближнем Востоке ?
гнилий ботокс до Рауль Показати IP 15 Листопада 2021 15:16
Та ні. Просто шавка путанги, - вулатий таракан, провокує нову війну в Європі.
Клава Показати IP 15 Листопада 2021 15:03
якісь ялові недорішення.. "Аерофлот" же теж причетний до доставки емігрантів в Мінськ - ЄС чомусь сором"язливо відводить очі..
Євросоюз Показати IP 15 Листопада 2021 17:50
ЄС вже сам виступає в ролі диктатора в своєму тупорилому бажанні зробити з Білорусі другу Україну.....
VV//CC до Євросоюз Показати IP 15 Листопада 2021 19:42
Да нас*ати ЄС на ту Білоруську рср. Вона свій шлях вибрала в саюзнає гасударства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus