USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄСПЛ закликає Сенцова припинити голодування

25 Липня 2018 21:18
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) закликав засудженого в РФ українця Олега Сенцова припинити голодування або хоча б не відмовлятися від пропонованого лікування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Пан Сенцов має отримати лікування, що відповідає його стану, без затримки. Суд також запропонував Сенцову припинити голодування і прийняти будь-яке життєво необхідне лікування", - йдеться в поширеному повідомленні ЄСПЛ.

Це рішення ЄСПЛ ухвалив як забезпечувальний захід за позовом "Сенцов проти Росії", у якому він стверджував, що стосовно нього мали місце порушення статті 3 (заборона тортур), статті 5 (право на свободу та безпеку) Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

У свою чергу керівник міжнародної групи "Агора" Павло Чиков пояснив "Інтерфаксу", що РФ не може проігнорувати вимогу суду про надання Сенцову належної медичної допомоги.

"Я зазначу, що Росія зобов'язана виконати вимогу ЄСПЛ, але вона й не відмовляється від цього, зазначаючи у своїй позиції, що Сенцов отримує всю необхідну допомогу. Захист це підтверджує. На якість наданої йому допомоги, на умови утримання, на ставлення медперсоналу ні захист, ні Сенцов скарг не мають", - сказав Чиков.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 13 липня у мережі з'явилися перше за 2 роки відео з незаконно засудженого в РФ українським режисером Олегом Сенцовим у колонії.

Нагадаємо, російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення. Сенцова тримають в колонії в місті Лабитнангі на Ямалі. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 25 Липня 2018 21:29
Це вже просто смiшно! 4 мiсяцi голодування-i живий та здоровий. Колись вже Савченко так само голодувала. Не смiшить
Я Показати IP 26 Липня 2018 07:37
Як?? Шоу закінчиться???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus