USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«єВідновлення»: звіт за використані кошти тепер можна подати через ЦНАП чи нотаріуса

18 Лютого 2024 16:47
Громадяни, які отримали виплати на ремонт пошкодженого житла за програмою «єВідновлення», можуть звітувати про використані кошти через ЦНАП, портал «Дія» та нотаріуса.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Державна програма компенсацій за пошкоджене та знищене житло розширює функціонал. Відтепер люди, які отримали виплати на поточні або капітальні ремонти, можуть подати звіт про виконання ремонту через ЦНАП, нотаріуса та портал «Дія». Раніше це можна було зробити лише через застосунок «Дія», – йдеться у повідомленні.

У Мінвідновлення зауважують, що громадяни, які отримали на поточний ремонт виплати до 200 тис. грн, подають тільки фінальний звіт про виконані роботи (категорія А).

Українці, які отримали на капітальний ремонт квартири або приватного будинку кошти у сумі до 350 тис. грн або до 500 тис. грн відповідно, мають подавати проміжний і фінальний звіт (категорія Б).

Читати ще: Програму «єВідновлення» розширили: тепер можна відбудуватися на власній ділянці

Кошти для ремонтів категорії Б зараховуються двома траншами (70% та 30%). Щоб отримати другий транш, люди мають обовʼязково прозвітувати, що вони вже використали отримані раніше кошти. Комісія повторно відвідає житло та перевірить стан виконання робіт. Після затвердження звіту можна подавати заявку на отримання другого траншу.

Фінальний звіт про завершення ремонтних робіт потрібно подати протягом 15 робочих днів.

Наголошується, що комісії місцевої ради вибірково перевіряють частину поданих звітів та всі об’єкти, по яким були проведені виплати, але не був поданий фінальний звіт про виконані роботи.

За інформацією міністерства, українці вже подали 74 тис. заяв на отримання державної допомоги для відбудови в рамках програми єВідновлення. Виплати отримали 42,5 тис. громадян, з них 4,4 тис. отримали кошти для ремонтів категорії Б.

Як повідомляли, в Україні старував новий етап програми «єВідновлення», який передбачає надання компенсації для початку будівництва на власній землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus