USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Єврокомісія узгодила заборону імпорту української олії до Польщі

26 Квітня 2023 08:41
Єврокомісія внесла соняшникову олію до переліку товарів, які заборонено імпортувати у Польщу з України. Однак транзит цієї продукції дозволятиметься.

Про це повідомляє RMF24.

До цього списку вже входять пшениця, кукурудза, ріпак і насіння соняшнику. Польський міністр сільського господарства та розвитку села Роберт Телус заявив, що його країна не відмовиться від блокади українського імпорту, поки не будуть задоволені польські вимоги.

«Ми не відмовимося від своїх дій, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантують, що польський фермер буде у безпеці, коли йдеться про питання, пов’язані з торгівлею, припливом товарів з України до Польщі», – заявив він.

Крім цього, Телус наголосив, що Польща вимагатиме заборони на ввезення борошна, меду, цукру, м’яких фруктів (заморожених), яєць, м’яса (особливо птиці), молока та молочних продуктів, а також яблучного соку та концентрату.

Як відомо, останніми днями Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія заборонили імпорт сільгосптоварів з України. Такі рішення були ухвалені через збитки для місцевих фермерів у зв’язку з меншою вартістю української продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 26 Квітня 2023 17:51
чекають Україну в ЄС із розчепіреними обіймами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus