USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія виплатила Україні перший транш макрофінансової допомоги на 4,5 млрд євро

20 Березня 2024 13:27
Європейська комісія переказала Україні перший транш макрофінансової допомоги з великого пакета підтримки на суму 50 млрд євро.

Про це інформує Європейська правда з посиланням на брифінг у Брюсселі у середу за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС глави дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Боррель зауважив, що перший транш, як і очікували, склав 4,5 млрд євро.

«Сьогодні ми також здійснили перший платіж на суму 4,5 млрд євро за програмою Ukraine Facility, нашого пакета на 50 млрд євро для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України», – сказав Боррель.

Читати ще: Уряд ухвалив план для програми ЄС на 50 мільярдів євро для України: що передбачає

Завтра Європейська рада обговорить, як пришвидшити приєднання України до ЄС, додав він.

27 лютого Європарламент ухвалив попередньо узгоджену версію документа, який впроваджує новий механізм підтримки Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро на чотири роки. Наступного дня, 28 лютого, його остаточно схвалила Рада ЄС.

Україна гарантовано отримає перші два транші в межах Ukraine Faciility – 4,5 млрд євро у березні та 1,5 млрд євро у квітні, наступні ж будуть прив’язані до плану реформ.

Читати ще: Посли ЄС схвалили додаткові €5 млрд для допомоги Україні зброєю на 2024 рік
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus