USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європа потерпає від повеней: у Словенії зросла кількість жертв, в Австрії – десятки зсувів ґрунту

8 Серпня 2023 15:53
Унаслідок масштабних повеней та зсувів ґрунту у Словенії, Австрії та Хорватії число загиблих зросло щонайменше до семи.

Про це повідомляє DW.

Шторми у європейських країнах призвели до евакуації сіл та значних руйнувань. Наразі більшість смертей були зареєстровані у Словенії, де до понеділка через екстремальні погодні явища загинули щонайменше шестеро людей.

Повідомляється також, що в Австрії одна жінка загинула, впавши у річку.

Читати ще: Повалені дерева, затоплені вулиці та пошкоджені балкони: наслідки негоди на Волині

Австрійська провінція Каринтія повідомила про 80 великих зсувів станом на середину неділі, а в сусідній провінції Штирія було зафіксовано 280 зсувів до ранку неділі.

У Хорватії затопило дороги, поля та населені пункти, у різних частинах країни оголошено надзвичайну ситуацію.

Очікується, що ситуація покращиться в усіх трьох країнах, оскільки, як заявили представники місцевої влади, рівень води мав знизитися у понеділок.

Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих внаслідок негоди в Словенії.

Зокрема, у суботу вранці на набережній у Любляні було знайдено мертвого чоловіка, у п’ятницю в районі Камніка на північ від Любляни знайшли тіло жінки, а двох громадян Нідерландів, яких вбила блискавка, – у районі Бохінь на північному заході країни.

Як інформували, пожежники у Португалії борються з лісовими пожежами, які охопили тисячі гектарів на тлі високих температур. Понад 1400 людей були змушені евакуюватися через стихію. Загалом було евакуйовано 19 сіл, чотири туристичні будинки та кемпінг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus