USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Європейським авіакомпаніям заборонили польоти над Білоруссю

3 Червня 2021 16:44
Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) заборонило авіакомпаніям виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.

Про це повідомляється на сайті EASA.

Виняток становлять випадки, коли політ «потрібен для безпечної роботи в непередбачених обставинах».

Таким чином агентство хоче знизити потенційний ризик для пасажирів і екіпажів, який може виникнути в результаті польотів в повітряному просторі Білорусі.

«Це сталося після інциденту з рейсом Ryanair FR4978 23 травня 2021 року», – йдеться в повідомленні.

Ці заходи повинні бути приведені в дію протягом двох днів з дати набрання чинності директиви.

Нагадаємо, 23 травня, влада Білорусі примусово посадили пасажирський літак авіакомпанії Ryanair нібито через повідомлення про мінування.

Пізніше з’ясувалося, що після прибуття до Мінська білоруські силовики затримали двох пасажирів. Ними виявилися опозиціонер і засновник Telegram-каналу Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапега.

У результаті інциденту Європейський союз обрушився зі шквалом критики на Білорусь і попередив про наслідки за порушення міжнародних правил авіаційного сполучення.

Також повідомлялося, що на тлі інциденту з посадкою літака і затриманням Протасевича 10 країн Європи закрили свій повітряний простір для літаків з Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Капітан Америка Показати IP 3 Червня 2021 17:35
А нам можна! Бо це вигідно.
Москаль Показати IP 3 Червня 2021 21:30
мир-21: из россии нельзя в грузию, только через стамбул. и в киев нельзя. только через стамбул и минск. но теперь нельзя в стамбул. а в минск можно, но из минска нельзя никуда. еще нам нельзя над украиной, а всем теперь над беларусью. можно, наверное, через ригу, но в ригу нельзя
Анонім Показати IP 3 Червня 2021 22:53
Протасевич в интервью ОНТ заявил, что Лукашенко поступал, как человек со стальными яйцами и что он безусловно его уважает. Еще сказал, что белорусскую оппозицию финансируют Польша и Литва, а у Тихановской - охрана и собственный кортеж. Этот оппозиционер сломался, несите нового. А теперь вопрос: нахрена мы из-за него санкции против Беларуси вводили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus