USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

25 Травня 2021 10:37
З опівночі 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, на позачерговому засіданні уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужби і ДП Украерорух вжити для цього необхідних заходів, пише НВ.

Крім того, українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.

Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів в митних пунктах аеропортів, що прямують з Білорусі або в Білорусь.

«Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, літак, який летів з Афін до Вільнюса, посадили у Мінську. Все тому, що білоруські диспетчери заявили про замінування. До речі, ніякої вибухівки так і не знайшли.

Рейсом летів співзасновник білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич, якого відразу після посадки затримали в аеропорту Мінська. Сам Протасевич в Білорусі оголошений в міждержавний розшук, а також внесений в перелік причетних до терористичної діяльності.

Після огляду всіх пасажирів, Протасевича, його дівчину і ще 3 людей, назад у літак не впустили.

Низка країн світу вже заборонила своїм авіакомпаніям літати над територією Білорусі. Президент Володимир Зеленський зобов'язав Кабінет Міністрів підготувати зупинку авіасполучення нашої держави з Мінськом. Українські літаки оминатимуть повітряний простір Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 11:00
Уже вообще со всеми соседями испортили отношения. Интересно, солярка, бензин и тд, в ближайшиее время на сколько дешевле будет? )
Анонім до Анонім Показати IP 25 Травня 2021 12:27
з якими сусідами? Рашка і Бацькаландія не єдині наші сусіди. А якщо скучили за ними - ніхто вас тут не затримує.
5 до Анонім Показати IP 25 Травня 2021 12:54
З Угорщиною зіпсовані стосунки і не лише. А такі як Польща, що нам дають, ми від них постачаємо паливо, чи ще щось? То ми їм постачаємо своїх заробітчан. Для вигоди ін єврокраїн вирубуємо свої ліси, знищуємо свої землі, з року в рік засіваючи рапсом та соняшником. Скоро буде бездіяльна наша газотранспортна система, а це втрата коштів у державному бюджеті.
? до 5 Показати IP 25 Травня 2021 13:29
Щось ви все в кучу змішали... Угорщина веде агресивну політику щодо нацменшин поза межами Угорщини, тому й зрозуміло що Україна не погоджується з мадярами. Як ви розумієте, ГТЗ то взагалі не з цієї опери. Що сіяти, диктує ринок, от і все. А заробітчани заробляють міліарди доларів, які пересилають в Україну, а не сидять на соцвиплатах, як деякі. Тому все що ви сказали, подекуди маніпуляція, а подекуди взагалі не до даного питання. А картохляний таракан сам себе переграв і сам себе шпілі-вілі.
5 до ? Показати IP 25 Травня 2021 20:31
Як на мене, то ви все в кучу змішали, а також дали свої пояснення, які абсолютно не спростовують того, що наші європейські сусіди мають лише добрі наміри до нас. Мова ж йшла про те, що крім Рашки і Бацькландії є й інші сусіди, от це і була мова про інших
Вася Показати IP 25 Травня 2021 12:54
Всё для народа делается и от имени народа.
К. лучанин до Вася Показати IP 25 Травня 2021 13:30
Сволочі. Я так люблю Олександр Григоровича, він мій ідеал.
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 13:35
Да немає ніякої Білорусі. Таракан продав Білорусь ботоксному карлону, продав за 3 млрд. дол. От і все...
К.лучанин Показати IP 25 Травня 2021 14:14
Це влада соросят заганяє Україну в ізоляцію. Ці незручності для людей будуть існувати тривалий час , враховуючи і пандемію. Для тих хто має жирову прослойку в грошах, це не буде проблемою, ну трошки дорожче стане проїзд в Росію чи Білорусь, а для решти народу малозабезпеченого , хто має родичів там , це стає неральним. Світ змінюється не кращий бік. Але економічні інтереси бізнесу ЄС , США і інш. всеодно візьмуть верх.
333 до К.лучанин Показати IP 25 Травня 2021 15:20
Соросята ? Да ви хворі напевно. Просто зупиніться і не меліть небелиць.
К.лучанин до 333 Показати IP 25 Травня 2021 17:49
Да ви самий хворий! Подумайте своїми мізками на 10кроків вперед і може зрозумієте. Обстановку треба розряджати , а не доводити світ до 3-ї світової війни! Те що зараз виробляють , як сказав один філософ :"І ЦЕ МИНЕ !". Байден не назвав , але погодився з думкою ,що Путін вбивця, але йде з ним на переговори! Це щось означає в свтовій політиці, і штати ніколи не підуть війною на Росію бо розуміють добре що для них обійдеться. Так що економічні інтереси всеодно будуть переважати інше. А те соросята в Україні є у владі ні для кого не секрет, тільки ви голову в пісок,
Тоя Показати IP 25 Травня 2021 15:01
Все вірно,лишити кордон тіко, з польшою, і америкою.Бо зараз тіко вони друзі. Закрити взагалі кордон з бульбою. Хто згіден, лайк!
К.лучанин до Тоя Показати IP 25 Травня 2021 21:40
Тільки за гумор ставлю лайк, бо почуття гумору це вже добре!
Анонім Показати IP 26 Травня 2021 09:11
а не скажете де кордон з Америкою? де Америка а де Україна.? Це пани б'ються а в холопів тобто в українців чуби тріщать. Просто іде великий геополітичний переділ.
К.лучанин до Анонім Показати IP 26 Травня 2021 11:31
Абсолютно згідний бо я теж такої думки і не бути зомбованим а мати свій розум і як кажуть , клепку в голові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus