USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Європейський тиждень спорту в Україні стартував з Володимира

23 Вересня 2023 16:07
23 вересня в Україні розпочався Європейський тиждень спорту, старт якому було дано у Володимирі. Це вже друга визначна подія у спортивному житті міста упродовж вересня, адже нещодавно тут приймали обласний фестиваль фізичної культури та спорту.

Про це повідомили у Володимирській міській раді.

З нагоди відкриття тижня спорту на стадіоні «Олімп» відбулося захопливе спортивне дійство, почесними гостями якого стали президент Національного Олімпійського комітету України, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, голова Волинської облради Григорій Недопад, міський голова Ігор Пальонка, голова РВА Юрій Лобач та представники НОК України Юрій Турянський і Олег Ковальчук.
Міський голова Ігор Пальонка у вітальному слові зазначив, що сьогоднішня подія дуже важлива для міста, адже вперше з часу відзначення Європейського тижня спорту в Україні він розпочинається саме у Володимирі.
«Це надзвичайно почесно та водночас дуже відповідально», – наголосив очільник громади.

Своєю чергою, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт високо оцінив рівень спортивної інфраструктури Володимира та подякував керівництву міста за значну увагу, яку приділяють розвитку спорту.
Не обійшлося на урочистостях без нагород – подякою Національного олімпійського комітету України нагороджено начальника відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради В'ячеслава Петрука.

Читати ще: Міністр молоді та спорту привітав волинян-учасників Олімпійських ігор та вручив відзнаки тренерам

Під залп стартового пістолета, який довірили міністру молоді та спорту, було піднято Олімпійський прапор та оголошено початок тижня спорту в Україні.
Після відеоролика, у якому амбасадори Європейського тижня спорту, українські олімпійці Ольга Харлан, Олександр Абраменко та Георгій Зантарай закликали українців займатись спортом, керівник ГО «Молодіжний центр «Креативний світ» Роман Дячок провів для всіх учасників дійства запальну Олімпійську руханку.
Розім'явшись, спортсмени розпочали демонструвати вміння та навички під час показових виступів на таких локаціях:

- легкої атлетики (тренер ДЮСШ Віталій Петрук),

- футболу (тренер ДЮСШ Олег Мельник),

- баскетболу (тренер ДЮСШ Віра Кондисюк),

- паркового волейболу (тренер ДЮСШ Оксана Багницька),

- боротьби вільної (тренер ДЮСШ Леонід Каркушевський),

- боксу (тренер ДЮСШ Юлія Семко),

- карате (тренер Віталій Нестерович),

- художньої гімнастики (тренер ДЮСШ Олена Медведюк),

- бойового гопака (тренер ГО «Шаблезуб» Валентин Стахурський),

- флаг-футболу (голова ГО «Зелений маяк» Руслан Бормовий),

- вуличних танців (тренер Роман Дячок),

- університету третього віку,

- вихованців дитячої художньої школи ім. Миколи Рокицького.
Гості дійства з цікавістю оглянули усі локації, познайомилися з керівниками спортивних секцій, а також досягненнями їхніх вихованців. Делегація відвідала і приміщення спортивного комплексу стадіону «Олімп».
На завершення урочистостей в небо запустили повітряні кульки з символікою Олімпійських ігор – п'яти різнокольорових кілець, що символізують п'ять континентів світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus