USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Євросоюз надав Україні новий транш допомоги на 1,5 млрд євро

23 Серпня 2023 07:14
Європейський союз надав Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ми підтримуємо Україну в її зусиллях з відновлення, відбудови та забезпечення стабільної роботи держави. Сьогодні ми виплатили Україні новий транш у розмірі 1,5 мільярда євро. І буде ще більше, цього року і надалі. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною», – написала вона у твіттері.

Надходження допомоги підтвердив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Сьогодні Україна отримала черговий транш макрофіну від ЄС розміром 1,5 млрд євро. Загальна бюджетна підтримка ЄС у 2023 році становить вже 12 мільярдів євро. Щиро вдячні за це рішення, яке демонструє солідарність Європи з Україною», – заявив він.

Як повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів, термін погашення кредиту складає 35 років. При цьому відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України сплачуватиме Сторона ЄС.

МФД, як і в попередні періоди, спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних.

«Європейський Союз є одним із найбільших донорів фінансової допомоги для України. Від початку повномасштабної війни з рф, загальний обсяг прямої бюджетної підтримки, наданої в рамках програм МФД, вже сягнув 19,2 млрд євро. Вдячний інституціям ЄС та країнам-членам за розуміння наших нагальних фінансових потреб і своєчасну допомогу, яка є важливим фактором стабільного проходження поточного бюджетного року», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наступні транші в рамках масштабної програми МФД очікуються до кінця 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов структурної політики.

Нагадаємо про отримання попереднього траншу допомоги від ЄС у розмірі 1,5 млрд євро повідомляли 25 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus