USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Євросуд дозволив YouTube не розкривати дані онлайн-піратів

10 Липня 2020 09:42
Відеосервіс YouTube, власником якого є Google, не зобов'язаний розкривати інформацію, яка допоможе ідентифікувати осіб, що нелегально розміщують на цій платформі відеоконтент без дотримання вимог авторського права.

Відповідне рішення ухвалив Європейський суд у Люксембурзі, повідомляє Укрінформ.

Згідно з цим рішенням, YouTube має на вимогу правовласників повідомити лише поштову адресу користувачів, що займаються піратством, але не їхні електронні адреси, IP-адреси або телефонні номери.

Зазначається, що з запитом до Європейського суду звернувся суд у Німеччині, попросивши вирішити судову суперечку між німецькою кінокомпанією Constantin Film та YouTube. Причиною для позову з боку кінокомпанії стало те, що у 2013 та 2014 роках користувачі YouTube розмістили на відеосервісі два фільми без згоди правовласника - Scary Movie 5 та Parker. Намагаючись отримати дані про онлайн-піратів, кінокомпанія звернулася з відповідною вимогою до адміністрації YouTube. Утім, відеосервіс відмовився повідомити Constantin Film персональні дані користувачів, що порушили авторські права.

«Коли якийсь фільм неправомірно завантажений на якусь онлайн-платформу, як YouTube, правовласник може, згідно з директивою про забезпечення прав інтелектуальної власності, вимагати від оператора надати лише поштову адресу відповідного користувача, але не його чи її електронну адресу, IP-адресу або телефонний номер», - йдеться в ухвалі Європейського суду.

У Google привітали це рішення суду, адже відтепер компанії буде простіше ухвалювати рішення щодо того, яку інформацію надавати правовласникам.

Це рішення «забезпечує правову ясність щодо того, якою інформацією доцільно ділитися з правовласниками у випадку висування претензії на авторське право», - йдеться у заяві представника Google.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus