USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ймовірний наступ із Білорусі: скільки часу матиме Україна для підготовки

26 Січня 2023 07:14
Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко вважає, що в українських захисників буде достатньо часу підготуватися у разі наступу ворога з Білорусі.

Від моменту формування наступального угрупування у Білорусі до його можливого вторгнення в Україну пройде принаймні два тижні, заявив Дейнеко в ефірі телемарафону, передає Главком.

«У нас буде як мінімум 2 тижні. Наша розвідка працює дуже добре, стабільно. Жодних планів ворога від наших розвідників приховати не можна», – сказав Дейнеко.

Читати ще: ISW спрогнозував, коли може бути наступ з Білорусі

За словами голова Держприкордонслужби, наразі противник не створив жодного наступального угрупування на території Білорусі, тому реальних загроз для України з цього напрямку немає. Так, у країні перебувають від 6 до 10 тис. російських військових, які беруть участь у спільних навчаннях.

Він підкреслив, що українські військові відстежують ситуацію в Білорусі та готові до будь-якого розвитку подій.

Дейнеко зазначив, що Україна матиме час для підготовки від моменту можливого формування угрупування у Білорусі до його вторгнення.

У прикордонних з Україною районах Білорусі монтують блокпости в рамках навчань, там відпрацьовуватиме дії в умовах пропускного режиму, попередила влада Пінського та Столинського районів Брестської області республіки.

Як ми писали, щонайменше шість білоруських підприємств виробляють і постачають російським загарбникам протитанкові укріплення, які ще називають «зубами дракона».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Січня 2023 08:43
вже так заговорили... казна порожня... не сподівався, що побачу середні віки вживу. здається, хто виконує працює на ворога
111 Показати IP 26 Січня 2023 09:38
Ще не готові ?
Василь Показати IP 26 Січня 2023 13:12
Не буде наступу з боку білорусії.Наступ серед боліт по дорогах-дамбах приречений.А от ракетні удари повітряного та наземного базування ймовірні.Одночасно з наступом на сході.Тактику вивчали всі офіцери.
Новік Показати IP 28 Січня 2023 00:09
Рік назад теж відстежували,що аж до Києва дійшли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus