USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юна лучанка потребує допомоги

14 Лютого 2014 17:49
У свої 17 років дівчина не може сидіти і вже має 4-у стадію сколіозу. Її мама, Ангеліна Яценко-Жук, розповідає, що розчісувати, одягати дівчинку змушена в ліжку, не піднімаючи її з постелі.

Анжеліка Ляшенко страждає на ДЦП. Діагноз дівчинці поставили, коли тій було всього рік. Доти лікарі помітили в новонародженої рахіт і лише після 12 місяців констатували ДЦП.

Мама дівчинки каже, що «вибити» путівку на санітарно-курортне лікування для доньки – справа не з легких. Доводилося телефонувати в Київ, бо місцеві соціальні служби вперто ігнорували прохання батьків оздоровити дитину.

«Коли таки поїхали в санаторій, то побачили, що туди привозять абсолютно здорових дітей, без жодних вад. Приїжджали цілими сім’ями за путівками. Очевидно, саме тому й не поспішають відправляти хворих діток на лікування», - каже жінка.

Щоправда, одного разу родині вдавалося «вибити» путівку у реабілітаційний центр відомого медика Козявкіна у Львові. Після першого курсу лікування у клініці, тоді ще 3-річна Анжеліка вперше розтиснула кулачки. У кінці 90-х путівка в цей заклад коштувала близько 2 тисяч гривень. Нині ж її вартість зросла у 10 разів. Згідно з програмою реабілітації дітей, хворих на ДЦП треба лікувати там двічі на рік. Батькам вдавалося її завезти туди тільки один раз.

Упродовж останніх трьох років до ДЦП додався ще один діагноз – сколіоз. Нині хвороба уже на 4-ій стадії. Дівчина не може сидіти, навіть у інвалідному візку її не можна вивезти на вулицю. Анжеліка може лише лежати. Сидячи, вона задихається і скаржиться на болі в районі серця.

Мануальні терапевти, невропатологи в один голос запевняють батьків, що необхідно робити операцію на хребті. Але, каже жінка, звертатися до вітчизняних ескулапів лячно. Адже відомі кілька випадків, коли матеріали штифтів не прижилися в організмі, зруйнувалися. Операція в українських клініках не лише не допомогла, а навпаки – зробила гірше.

Тому, каже пані Ангеліна, родина планує звернутися за допомогою до закордонних фахівців. Але необхідних коштів у батьків чотирьох дітей – немає.

«Ми сконтактували з дівчинкою, в якої така ж біда. Вона щойно повернулася з Ізраїлю, їздила туди на обстеження. Діагностика у цій клініці коштує 5 тисяч доларів, проживання – 500 доларів на добу. А ще – переліт. Тому ми змушені просити про допомогу небайдужих людей», - каже жінка.

Поки що родина дівчинки збирає гроші на поїздку до клініки, щоб лікарі обстежили Анжеліку. Її мама каже, що збираючи необхідні документи, виявила, що частина записів з медичної картки зникли. А лікар обласної лікарні взагалі відмовився підписувати діагноз, який поставив невропатолог міської лікарні.

Лише після того, як жінка пред’явила копії документів, які завбачливо зберігала вдома, записи у картку відновили. Тож на допомогу держави, каже пані Ангеліна, годі й сподіватися.
Реквізити для надання допомоги
Реквізити для надання допомоги
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Володимир Показати IP 22 Січня 2014 11:40
Відкрийте рахунок картковий у Приватбанку - так набагато більше людей зможе допомогти
Андрій Кандиба до Володимир Показати IP 22 Січня 2014 20:03
Дійсно, дуже довго та важко переказати кошти в ОБУ (вибачте Банку), відкрийте ще рахунок
андрій Кандиба Показати IP 22 Січня 2014 11:42
Тримайтеся та вірте у людей. Підключемо знайомих Вам на допомогу.
Вадим Показати IP 14 Лютого 2014 18:02
Скажіть нехай люди пишуть № картки ПриватБанку. Через Приват24 набагато швидше і простіше допомогти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus