USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Юні ковельські борчині рівняються на Юлію Ткач

3 Квітня 2016 09:00
Два дні поспіль в залі комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича у Ковелі тривав турнір пам'яті видатних тренерів та спортсменів Ковеля та відкритий чемпіонат Волині.

Про це йдеться у сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

Учасників змагань – а це понад 250 дітей вікових категорій 1999-2004 років народження – привітали представники міської влади, заслужений тренер України Анатолій Мілехін та найтитулованіша вихованка ковельської школи боротьби, чемпіонка світу та Європи, учасниця Олімпійських ігор в Пекіні та Лондоні Юлія Ткач-Остапчук.

«Серед учасників – спортсмени-чемпіони та призери Європи і світу. Це, зокрема, команди Харківського вищого училища фізичної культури, Львівське та Броварське вище училище... під час цих змаганнь підтвердили свою майстерність вихованки ковельської школи боротьби. Це, зокрема, чемпіонки України Анастасія Лебедєва, сестри Оля і Анастасія Падошик, які є кандидатами в збірну України та досить успішно виступили на цих змаганнях», – каже тренер ДЮСШ управління освіти Олег Стус.

Кандидат в майстри спорту Анастасія Падошик – одна з тих ковельчанок, на кого тренери покладають великі надії. Разом із сестрою Олею дівчата вже здобули чимало перемог на килимі та мріють про олімпійські нагороди.

«Було важко, але я постаралася і виграла перше місце на вчорашньому турнірі. А найбільше запам'ятався мені дитячий чемпіонат України цього року, де я також стала чемпіонкою...», – пригадує Анастасія Падошик.

«Сьогодні я боролася в трьох поєдинках. Дві сутички виграла на туше. А останню виграла по балах... А ще цієї неділі я боролася в дзюдо, де також виграла перше місце в області. І 12 травня я маю їхати в Одесу на чемпіонат України», – розповідає Оля Падошик.

На питання, хто для юних спортсменок є кумиром у спорті, дівчата без вагань відповіли:

«Юлія Ткач, наша ковельчанка. Ми спілкувалися вчора з нею. Я знаю, що вона - чемпіонка світу. Цього року вона стала на першості світу другою. І другою була на Європейських іграх... Мріємо також стати чемпіонами світу і учасниками Олімпійських ігор».

Успішно виступила на обох турнірах у рідному місті і ще одна вихованка ковельської школи боротьби – Анастасія Лебедєва.

«Вчора я боролася в категорії 38 кілограмів. Три сутички виграла: остання була найважяча, де я боролася з нашою спортсменкою (стала другою). А сьогодні я боролася в категорії 34 кілограми. І найважче було в першій сутичці з львів'янкою, яку я поклала на туше. І я стала чемпіонкою. Плани на цей рік – виграти чемпіонат України, який відбудеться в жовтні. А вже потім – успішно пройти відбір на Європу. І моя мета — стати такою, як Юлія Ткач і отримати ліцензію на Олімпійські ігри», – розповідає кандидат в майстри спорту Анастасія Лебедєва.

На базі ДЮСШ управління освіти у Ковелі діє центр вільної боротьби. В секції діти займаються безкоштовно, під наглядом досвідчених тренерів.

«Школу заснували в 1951 році. І з появою Петра Стуса, у нас зародилася вільна боротьба. Лише Петро Федорович Стус виховав 22-ох кандидатів у майстри спорту і десь 16 майстрів спорту. Продовжують наші традиції тренери, які працюють у нас сьогодні», – розповідає директор ДЮСШ управління освіти Володимир Олексюк.

Ковельська школа вільної боротьби відома своїми переможними традиціями далеко за межами Волині.

«В нас є і ліцезія на олімпійські ігри, яку виборола Юлія Ткач. Оксана Гереш стала чемпіонкою світу. Лілія Горішна стала чемпіонкою Європи і зараз виступає на єворопейській першості до 23 років. Традиції дуже високі. І наші дівчатка стараються не відставати від своїх старших колег. І на такому юнацькому та юніорському рівні досить достойно представляють нашу область і країну», – говорить тренер ДЮСШ управління освіти Олег Стус.

Переможців та призерів обох турнірів юних майстрів вільної боротьби нагородили грамотами, пам'ятними медалями та кубками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНОК НОМІНУВАЛИ НА СПОРТИВНИЙ ОСКАР-2015

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus