USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Юннати з Волині вирощують у теплиці екзотичні фрукти. Відео

22 Лютого 2022 22:12
У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів діти вирощують банани, лимони, зерна кавового дерева та ананаси. Теплиця станції посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді.

Про це розповіла Суспільному директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.

«У теплиці вирощують понад сто видів рослин на площі у 102 квадратні метри. Тут навчається понад чотири сотні вихованців, які на основі спостережень за рослинами пишуть дослідження та вивчають екологію», – каже директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.
З її слів, теплиця Ковельської міської станції юних натуралістів посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді «Дивовижна теплиця».

«На розгляд журі у конкурсі юннати представили усі здобутки за 2021 рік», – каже керівниця станції юних натуралістів Наталія Мойсак.

Читати ще: Кумкват, Рука Будди та помело: під Луцьком у підземній теплиці чоловік вирощує екзотичні фрукти

«Серед рослин, які здивували журі, старожили теплиці – кактус, якому понад сорок років і нові культури, такі як пасифлора, трав’яниста ліана з повзучими вусиками», – говорить жінка.

Юннатка Інна Дричик каже, що здобутому третьому місцю у конкурсі «Дивовижна теплиця» дуже радіє, бо це результат роботи усіх, хто доглядає за рослинами. Дівчина займається на станції шість років. Їй вдалося з паростка виростити банани.
Для того, щоб у теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів упродовж року росли тропічні фрукти, тут підтримують відповідний температурний режим.

Зараз у теплиці цвіте кімнатна липа, дозрівають лимони, каже директорка Ковельської станції юних натуралістів. З її слів, працюють над створенням ананасової грядки, уже мають майже десяток рослин цієї культури.

У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів уже готуються до наступного конкурсу, щоб досягти кращих результатів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus