USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ющенко переніс 27 операцій, – хірург з Волині розповів, як рятував екс-президента

21 Грудня 2018 18:27
Пластичний хірург з Волині Ростислав Валіхновський був у команді лікарів, що рятували екс-президента України Віктора Ющенка після отруєння.

Про це Валіхновський розповів у випуску "Зе Інтервьюер", пише Перший.

Нагадаємо, Ющенка отруїли у вересні 2004-го – перед президентськими виборами. Ймовірно, це сталося на дачі тодішнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка, куди Ющенка запросили на нараду. Вранці наступного дня тодішній кандидат у президенти почав скаржитися на нудоту, головний і шлунковий біль. Ющенка одразу відправили на лікування у Швейцарію.

Валіхновський розказав, що через два тижні після отруєння в Україні почали відбирати лікарів, які могли б стати корисними у порятунку Ющенка. На той момент його лікуванням займалися швейцарські медики, проте, каже Валіхновський, потрібні були люди в Україні для допомоги хворому.

«Це було діоксинове отруєння. Віктор Андрійович ковтнув величезну дозу діоксину. Я з лікарської точки зору можу сказати, що діоксин є жиророзчинним, він міг розчинитися у спиртових сполуках», – пояснив Валіхновський.

За його словами, лікування тривало до 2009 року.

«Моєю роботою була хірургія шкіри. Ющенко переніс 27 операцій під загальним наркозом, були й операції під місцевим наркозом. Ви розумієте, у нього були гамартоми (доброякісні пухлиноподібні утворення) майже по всьому тілу. Не було лише на долонях та ступнях. Найгірше – у місцях, де є волосяний покрив. Насправді, через ці гамартоми Ющенко почав втрачати волосся, ми тоді дуже злякалися. Але це, на щастя, пройшло повз камери», – розказав хірург з Волині.

За словами Валіхновського, він разом з командою проводив постійні дренажі абсцесів, щоб накопичений у них гній виходив назовні.

«Результат загоєння – шкіра пацієнта покрита рубцевими деформаціями з голови до ніг. Якщо зараз в «Google» набрати слова Віктор Ющенко у 2004-му (фото одразу після отруєння) і Віктор Ющенко зараз – ми побачимо дві різні людини. Я пишаюся роботою команди», – поділився Валіхновський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Міномет Пашинського Показати IP 21 Грудня 2018 18:29
Найшли чим пишатися.
Не Ющенко Показати IP 23 Грудня 2018 09:10
Цікаво, знов про старе. А де докази отруєння. Де результати слідства(посаджені винуватці).все брехня, ніхто його не травив.
Коля Показати IP 25 Грудня 2018 00:51
Гнида

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus