USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ювілейний Міжнародний пробіг на Волині: боролися за відчуття та адреналін

9 Травня 2015 19:22
Вдесяте у Ковелі 9 травня 2015 року відбулося грандіозне спортивне дійство, яке викликає захоплення як в учасників, так і в глядачів – «Х Міжнародний Ковельський пробіг», в рамках якого вперше на Волинській землі відбувся Національний відкритий Чемпіонат України з напівмарафону.

Міжнародні пробіги у цей день стали хорошою традицією міста на річці Турія. Можливість вийти на старт та подолати дистанцію мають усі охочі, а борються тут не стільки за призові місця, скільки за неймовірні відчуття та адреналін, яким сповнюється кров під час пробігу. Незмінним ініціатором та організатором змагань стала громадська організація «Спортивний клуб «Ковель» (Президент – Юрій Семенюк, голова – Сергій Панасюк).

Ковельчани з радістю вкотре пробігли чималі дистанції задля популяризації масових-вуличних пробігів та занять з легкої атлетики. У такий спосіб вони пропагують здоровий спосіб життя, а також бажання об’єднатися усіх учасників на бігових доріжках задля миру в державі.

Від самого ранку центральна частина міста залізничників - переповнена людьми. Попри те, що перший старт для бігунів оголосили о 9 ранку, охочі подивитися на початок дійства прийшли значно раніше.

Національний відкритий Чемпіонат України з напівмарафону у Ковелі відбувається вперше. Продемонструвати свої вміння та витривалість з’їхалися спортсмени з усієї України. До цього це змагання проводилося у Дніпропетровську та Харкові. У 2015 році до міста залізничників завітали провідні спортсмени Закарпатської, Львівської, Рівненської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської областей тощо.



Спортсмени головних забігів традиційно долали дві чималі дистанції, а саме: так званий 7-ми кілометровий «Біг по шосе» та дистанція тривалістю 21, 0975 кілометра. На проходження останньої учасникам виділялося 2 години 50 хвилин і, варто відзначити, усі до фінішної межі дісталися вчасно.

До початку офіційного відкриття змаганья, ковельчан на центральній площі міста побільшало в рази. Відкривав змагання – Юрій Семенюк.


«Хотів би подякувати усім, хто долучився до організації цього чудового свята спорту: і владі області та міста, суддям, організаторам, спонсорам. Такі пробіги – це перемога над суперниками, але, першою чергою, це - перемога над собою. Кожен учасник – це переможець. І будь-який успіх не можливий без підтримки глядачів, тому особлива подяка, шановні глядачі, вам… Бажаю усім нових перемог як у спорті, так і в житті. Зичу мирного неба нашій країні», – зазначив перший заступник Міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук побажав учасникам та присутнім перемог над собою та перемоги Україні у цих складних випробуваннях.

«Українці перемагають і продовжують перемагати. Ми сьогодні це бачимо. І як наголошує президент України Петро Порошенко, українці перемагатимуть і надалі, бо це - нація фізично здорових, душевно багатих, освічених людей. Я з вдячністю звертаюся до усіх організаторів цього дійства в особі, напевно, «батька» цього заходу Юрія Семенюка… Вважаю, що сьогодні надзвичайно приємно нашим ветеранам, переможцям у Другій світовій війні, ветеранам національно-визвольного руху, усім сьогоднішнім воякам бачити підростаюче покоління здоровим, приємно бути впевненими, що Україна перемагає і буде перемагати».

Подолати 7–кілометровий бар’єр виявилося чимало охочих як серед визнаних на міжобласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях, так і серед аматорів. Переможці нагороджені спеціальними пам’ятними кубками та грошовими сертифікатами. Призові місця серед чоловіків у 7-кілометровій дистанції зайняли:

3 місце – Олександр Борисенко;

2 місце – Віктор Рудич;

1 місце – Сергій Березюк;



Серед жінок у забізі на цю дистанцію першими фінішували:

3 місце – Ангеліну Панасюк;

2 місце – Ольга Сачко (ковельчанка);

1 місце – Вікторія Федчик;



Серйознішим випробуванням та перевіркою на витривалість став забіг на 21, 0975 кілометра. Відтак, немає сумнівів, що кожен, хто подолав цю дистанцію, уже -переможець, але, відповідно до норм змагань, судді визначили 6 спортсменнів, які фінішували першими.

Отож переможцями у 21-кілометровій дистанції серед чоловіків стали:

6 місце – Роман Гаврилюк;

5 місце – Долинчук Дмитро;

4 місце – Олексій Гончар;

3 місце – Дмитро Пожевілов;

2 місце – Русюк Юрій (волинянин);

1 місце – Роман Романенко.

Серед жінок пальму першості розділено так:

6 місце – Тетяна Рибальченко;

5 місце – Олена Федорова;

4 місце – Ольга Яроцька;

3 місце – Світлана Станько;

2 місце – Олена Пурхо;

1 місце – Віка Бондарець.

Не може не радувати загальна атмосфера спортивного свята. Спорт – не знає вікових обмежень. Протягом дня відбулася, окрім перелічених, ще значна кількість дитячих пробігів на коротші дистанції.
У пробігах брали участь навіть ті діти, що самостійно ще не навчилися ходити. Разом із батьками під радісні оплески присутньої публіки вони долали свої перші дистанції.

Також окрему шану заслуговують ті, хто, маючи за спиною понад 60 років, сміливо вийшли на старт і при цьому показали непогані результати на фініші.
Також своєрідною перемога над собою був 200-метровий забіг дітей з обмеженими фізичними можливостями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus