USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З 1 травня Україна та Угорщина запускають віртуальний реверс газу

30 Квітня 2020 07:00
Україна та Угорщина об’єднали дві фізичні точки передачі газу на кордоні країн в одну віртуальну, нові правила почнуть працювати з 1 травня.

Про це повідомив у Facebook голова «Оператора ГТС України» Сергій Макогон у Facebook, пише Економічна правда.

«Сьогодні новий прорив – ми об’єднали дві фізичні точки передачі газу на кордоні Україна – Угорщина в одну віртуальну, яка включає в себе дві фізичні», – написав він.

За словами Макогона, це дасть трейдерам легкість і гнучкість покупки потужностей на кордоні, а операторам ГТС – гнучкість в плануванні фізичних потоків.

«Вже не потрібно бронювати конкретну фізичну точку, просто обирається напрямок транспортування газу, а оператори вже самостійно приймають рішення про спосіб фізичної транспортування газу.

Вже немає необхідності транспортувати потоки у зустрічних напрямках – відбувається взаємозалік зустрічних потоків, а це економія паливного газу», – пояснив Макогон.

«Віртуальний реверс» передбачає обмін природним газом між операторами газотранспортних систем, коли фізично газ через кордон не переміщається, а сторони здійснюють взаємозалік.

Нагадаємо, з 1 березня запустився віртуальний газовий реверс України зі Словаччиною, який блокувався російським «Газпромом» з 2014-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
зрозуміло Показати IP 30 Квітня 2020 08:36
Смішно..... Ваш "реверс" і так був віртуальним. Ніхто газ з Європи в Україну не перекачував. Німці купляли газ в Росії, ніби для себе, а йшов він в ПГС України відразу з Росії, але вже за німецькою ціною. Оце все і є "реверс".....
Лучанин. Показати IP 30 Квітня 2020 08:45
Якби нам встановили ще віртуальну оплату за газ.
Віртувальник. Показати IP 30 Квітня 2020 09:56
Велике досягнення - купувати товар не в виробника а в перекупника.
Мародеренко Показати IP 30 Квітня 2020 10:19
У чию користь піде різниця в ціні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus