USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З 1 жовтня у Луцьку подорожчає холодна вода

30 Вересня 2016 18:14
Нові тарифи на холодну воду набирають чинності у Луцьку 1 жовтня.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Отож, загальна вартість кубометра води та стоків з 1 жовтня становитиме для мешканців багатоповерхівок 10,6 гривні, для приватного сектору – 9,7 гривні. В середньому для населення вартість водопостачання і водовідведення зросла на 14%.

Якщо врахувати, що споживання одного мешканця Луцька в середньому становить 2,5-3 кубічних метрів, то сім’я з трьох чоловік платитиме приблизно на 3,90 гривень в місяць більше.

Зі слів головного економіста КП «Луцькводоканал» Ольги Шевчук, основними причинами перегляду тарифів стало підвищення вартості електроенергії, природного газу, обов’язкових зборів та платежів, ріст мінімальної заробітної плати та зменшення обсягів реалізації послуг.

«Лише за останні півтора року вартість електроенергії змінювалася декілька раз, звичайно в сторону збільшення. Питома вага електричної енергії в собівартості послуг з водопостачання та водовідведення є найбільшою і становить 32%. Ціна електроенергії, яка була врахована в діючих тарифах, становила 1,95 гривні за кіловат-годину, а на сьогодні вона зросла до 2,16 грн (з ПДВ). Витрати підприємства щомісячно зросли в середньому на 300 тисяч гривень. У рік ця сума досягає близько 3,6 мільйона гривень, для яких відсутнє джерело покриття. Таке відставання тарифів від нових цін - на електроенергію та інші складові тарифу завдає величезних збитків комунальному підприємству.

Крім цього, суттєво змінилась і вартість матеріалів, реагентів, запасних частин, обладнання та комплектуючих. Скажімо вартість солі, яку ми використовуємо для знезараження питної води зросла в 2,1 рази. Зросли витрати по податках та зборах».

Також, варто зазначити що у Законі України “Про державний бюджет України на 2016 рік” не передбачили коштів на відшкодування різниці в тарифах на централізоване водопостачання та водовідведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
КУМ Показати IP 30 Вересня 2016 18:25
Як мило.Вода тепер розкіш.А без води ніяк.
Вода Показати IP 30 Вересня 2016 18:32
Тільки м*я дорожчала!!!!!!коли вже зарплати і пенсії.скоро буде бунт.
Cjasq Показати IP 30 Вересня 2016 19:13
От с-ні сини! А запитали людей чи забезпечили владці людей зарплатами і роботами щоб вони могди викаракатись ?????
Едуард Показати IP 30 Вересня 2016 19:21
Ото дожились і вони -влада розказують осоливо Гройсман що все так доступно всім може гроййсмана пора міняти знов а то щось він заговорився а люди біднють і бідніють. Якщо одним вчителям і лікарям добавить то подивіться які ціни скачуть!!!!! Ганьба , одним добавить ціни на ринку в магазинах ростуть космічно кожен тиждень в вівторок заходжу то страшно одяг сезонний дітям росте як на дріджях а тут ще он і їжа і вода холодна неякісна дорого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus