USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З 24 лютого США ускладнять правила видачі грін-карт

23 Лютого 2020 18:01
З понеділка, 24 лютого, в США ускладнюються правила видачі грін-карт іноземцям, які розраховують на отримання державної допомоги.

Як повідомили в Білому домі, це дозволить захистити американських платників податків, підтримає програми соціального забезпечення для тих американців, які дійсно потребують їх, і скоротить дефіцит федерального бюджету, пише НВ.

Крім того, нововведення «відновить основоположний правовий принцип, згідно з яким нові члени суспільства повинні бути фінансово самостійними і не залежати від щедрості платників податків США».

Ініціативу в серпні 2019 року висунув помічник президента США Стівен Міллер. Відповідно до неї влада може відмовити у в’їзді або видачі грін-карти, виходячи з рівня доходів або того, як часто людина користується програмами соціальної допомоги. До них відносяться соціальне забезпечення, талони на харчування, державне житло або безкоштовна медична страховка за програмою Medicaid.

Міра випливає із закону про імміграцію 1882 року, який дозволяє уряду відмовляти у видачі візи будь-якій особі, яка перебуває на повному державному утриманні. Під неї підпадуть іммігранти, які отримували соціальні виплати протягом більш ніж 12 місяців за останні три роки.

Правила мали набути чинності в середині жовтня 2019 року, однак тоді вони були оскаржені в суді.

У кінці січня влада оголосила про нові правила отримання віз в США вагітними. Вони спрямовані на викорінення «пологового туризму» – практики, в якій жінки приїжджають народжувати в Сполучені Штати, щоб їхня дитина автоматично отримала американське громадянство.

У Держдепі пояснили, що зміни торкнуться тих, у кого народження дитини в США буде основною метою поїздки.

Обмеження потоку мігрантів було одним з передвиборних гасел нинішнього президента Дональда Трампа, який в листопаді цього року розраховує домогтися переобрання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 23 Лютого 2020 20:37
Біда буде нашим ..... в америці... які в більшості і сидять на різних програмах, отримують талони на продукти, працюють нелегально за кеш та не сплачують податки.
Васі Показати IP 23 Лютого 2020 22:36
У наших при Обамі вистачало на голові чорного чугунця, то тепер має бути біла кастрюля з патретом Трампа?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus