USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США посилить правила отримання американських віз

13 Серпня 2019 08:29
США вводять нові правила, що дозволяють відмовляти у грін-картах іммігрантам, які користуються програмою медичного страхування Medicaid, продовольчими талонами, ваучерами на нерухомість та іншими видами соціальної допомоги.

Це може ускладнити отримання легального статусу в США для деяких категорій іммігрантів, пише Голос Америки.

Федеральне законодавство вже сьогодні зобов'язує тих, хто прагне отримати посвідку на проживання довести, що вони не стануть тягарем для держави і не будуть на державному утриманні, однак нові правила, про які було оголошено в понеділок, містять більш докладний список програм, які можуть призвести до дискваліфікації.

Тепер співробітники Служби громадянства та імміграції при розгляді заявок на надання законного статусу в США будуть враховувати програми соціальної допомоги поряд із іншими факторами - такими, як освіта, сімейний дохід і стан здоров'я.

Нові правила - одна з найбільш агресивних ініціатив адміністрації, спрямованих на обмеження легальної імміграції. Білий дім прагне реформувати імміграційну систему таким чином, щоб найбільша увага приділялася професійним навичкам іммігрантів, а не возз'єднанню сімей.

Правила набудуть чинності в середині жовтня. Вони не поширюються на американських громадян, навіть у випадку, якщо серед їх родичів є іммігранти, щодо яких діють ці вимоги.

Виконуючий обов'язки директора Служби громадянства та імміграції Кен Кучинеллі заявив, що зміна правил відповідає імміграційному порядку президента.

Іммігранти становлять невеликий відсоток серед тих, хто отримує державну допомогу, а багато хто в силу свого імміграційного статусу взагалі не мають права її отримувати.

Проте захисники прав мігрантів турбуються, що за нових правил іммігранти будуть боятися звертатися за допомогою, а імміграційні органи зможуть частіше відмовляти у наданні легального статусу.

В середньому щороку заявки на отримання грін-карти подають 544 000 осіб. При цьому приблизно 382 000 потрапляють до категорії, на які будуть поширюватися нові перевірки.

Згідно з новими директивами, особами, які потребують державного забезпечення, вважаються ті, хто "з більшою ймовірністю" буде отримувати допомогу протягом більш ніж 12 місяців за трирічний період. Якщо хтось отримує два види допомоги, це вважається за два місяці. У визначення також були додані програма Medicaid, житлова та продовольча допомога.

Після того, як восени минулого року були анонсовані плановані зміни, Міністерство внутрішньої безпеки отримало понад 266 000 коментарів від громадськості. Це в три рази більше, ніж зазвичай при зміні правил у відомстві. В результаті в правила було внесені деякі поправки.

Наприклад, вагітним жінкам, які користуються програмою Medicaid або потребують державної допомоги, будуть надані виключення на час вагітності й протягом 60 днів після народження дитини. Субсидії за Частиною D Medicare для малозабезпечених не будуть вважатися за держдопомогу. Також не будуть враховуватися пільги для неповнолітніх, екстрена медична допомога, програми шкільних обідів, усиновлення і патронажне виховання, студентські кредити та іпотеки, користування благодійними їдільнями, притулками для бездомних та допомогу у випадку стихійних лих.

Крім інформації про попередні місця роботи тим, хто прагне отримати грін-карту потрібно буде також подавати інформацію про сплачені податки за три роки.

Виключення з нових правил передбачені для чинних військовослужбовців, біженців і шукачів притулку. Правила не будуть застосовуватися в ретроспективному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus