USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З кінця лютого вже понад 9,5 млн українців виїхали за кордон, – ООН

29 Липня 2022 21:00
Через повномасштабну війну Росії з Україною, мільйони наших громадян покинули свої домівки. За даними ООН, кількість тих, хто виїхав за кордон від початку російського вторгнення, становить понад 9,5 мільйона осіб.

Про це заявила заступниця генсека ООН з політичних питань Розмарі Дікарло під час засідання Радбезу, повідомляє 24 канал.

За підрахунками організації, близько 3,8 мільйона наших громадян протягом 5 місяців повернулися в Україну.

Дікарло зазначила, що наближення зими викликає занепокоєння, оскільки немає гарантій щодо того, чи всі українці будуть забезпеченні теплом, дахом над головою та медичною допомогою.

Заступниця генсека ООН зазначила, що для вирішення питань, пов'язаних з теплопостачанням, помешканнями та медичною допомогою, гуманітарна спільнота зосереджується на зміцненні місцевих і національних систем щодо забезпечення житла, соцзахисту та економічного охоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus