USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З Ковеля відправили перший рейковий автобус до Холма. Оновлено

12 Червня 2017 12:59
Рейковий маршрут Ковель-Холм сьогодні відкрили у місті залізничників. Про це на своїй сторінці в мережі написала помічниця депутата від партії УКРОП Ігоря Пініса Олександра Ткачук.

"Рейковий автобус Ковель-Холм складається із двох вагонів, розрахований на 182 сидячих місць, щоденно відправляється із Ковеля до Хелму (Польща) через (Ягодин та Дорогуськ), о 11.53 год. та прибувати до міста Хелму о 13.41 год., у дорозі перебуватиме всього близько 2 год.

Із Холму потяг відправлятиметься о 14.51 год. та прибуватиме у місто Ковель о 18.40 хв. Ціна квитка на потяг 203,25 грн. Продаж квитків на цей поїзд відкривається за 30 днів до відправлення поїзду. Відкриття залізничного руху за маршрутом Ковель-Ягодин-Дорогуськ-Холм зробить свій конкретний внесок у історію євроінтеграційних процесів залізничного транспорту нашої країни. Оскільки із вчорашнього дня вступив у дію безвізовий режим для громадян України, безумовно це потребує якісного міжнародного сполучення. Поїзд – спільний проект українських та польських залізничників", - йдеться у дописі.

Як розповів присутній на відкритті нардеп, голова комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярослав Дубневич, розглядається можливість запуску цього поїзда з Рівного та з Луцька, щоб обласні центри були напряму сполучені з Польщею. Зауважимо, купити чи забронювати квитки онлайн не можна - потрібно купувати на місці.

Важливо, зазначив Дубневич, щоб залізниця побачила можливості продовження цього маршруту не лише до Рівного, а це був прямий поїзд сполученням Київ – Рівне – Ковель – Холм, а згодом і до Любліна та Варшави.

Також він зауважив, що є ще такі важливі стратегічні напрямки, які потрібно розвивати залізниці першою чергою, наприклад, до Словаччини, Румунії, на північ та у польському напрямку. Так, уже із серпня розглядатиметься питання запровадження маршруту Львів-Краків.

Окрім того, зі слів депутата, важливим стратегічним напрямком є північні європейські країни та сполучення залізницею 5 столиць: Києва, Мінська, Таліна, Вільнюса та Риги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Червня 2017 16:46
З Ковеля до Хелму їде-1год.48хв.а з Хелму до Ковеля-3год.48хв.Різниця аж 2 години.Дорога однакова і туди і назад. Як таке може бути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus