USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З міського бюджету виділять кошти на зариблення ставків у Теремно

24 Вересня 2015 22:45
Депутати Луцької міськради проголосували за те, аби перерозподілити кошти з міського бюджету через необхідність встановлення рибозахисної споруди на ставках у Теремно.

Про зміни до рішення Луцької міської ради «Про Комплексну програму охорони навколишнього природнього середовища Луцька на 2010-2015» обранці громади розмовляли сьогодні, 24 вересня, під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів головного спеціаліста відділу екології Луцької міської ради Оксани Тарабанюк, таке рішеня носить суто технічний характер.

«Моменти, пов’язані з перерозподілом коштів виникли у зв’язку з тим, що після нещодавньої реконструкції теремнівські ставки почали заростати рослинністю. Єдиним виходом є зариблення – біологічна меліорація. На жаль, проектуючи будівництво навколо ставка, спеціалісти не врахували необхідність зведення рибозахисної споруди. Якщо її немає, риба «піде» з ставка в річку», – прокоментувала таке рішення своїх колег Тарабанюк. – Раніше ми планували виділити 50 тисяч гривень на розробку локальних очисних споруд на цих водоймах, але оскільки департамент ЖКГ до реалізації плану ще не приступав, то ці кошти можна «кинути» на рибозахисну споруду».

Утім депутат міськради Сергій Сівак всерйоз перейнявся долею іншої риби, яка живе у річці Сапалаївка:

«Чи має право на щастя і життя та риба, що плаває у Сапалаївці в парку імені 900-річчя Луцька? Покращуючи життя одному, робимо гірше іншому.

Колись на Сапалаївці була стійка екосистема. Водились риби, нутрії, качки, ондатри, черепахи. Але, провівши очисні роботи, починаючи від вулиці Мазепи і до Карпенка-Карого, ми не залишили у річці жодної живності взагалі. На цьому проміжку – вода стояча і рівень її низький. Потрібно встановити шлюзове обладнання, щоб підняти рівень води хоча б до метра, бо зимою риба там не виживе – лід промерзне наскрізь», – аргументував обранець громади і поцікавився, чи можна включити будівництво шлюзового обладнання додатковим пунктом до рішення про перерозподіл коштів.

На що представник відділу екології відповіла:

«На жаль, не можна, оскільки фінансування виконане тільки на 50%, тому буде продовжуватись реалізація попереднього проекту».

Вислухавши усі пропозиції, члени профільної комісії рішення прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Бороза Показати IP 24 Вересня 2015 22:51
То є наш ланцуг.
Луцьк до Бороза Показати IP 24 Вересня 2015 22:55
Нє, то є наш ланЦУг)) а до вас він тіко в гості приїздить)
Напомінаніє для Хокс Показати IP 24 Вересня 2015 23:00
26.09.2015 - глаголіть тост
Хокс просили передат до Напомінаніє для Хокс Показати IP 24 Вересня 2015 23:21
Гречно дякую :D:D:D:D
Zippo Показати IP 24 Вересня 2015 23:01
Зранку пішов на риболовлю, взяв цигарки сина. О 29:72 зловив акулу.
Ланцуг Показати IP 24 Вересня 2015 23:05
Я вас по судах затягаю
Віхтор Показати IP 24 Вересня 2015 23:06
Вітьок, коли в гараж?;)
Ланцюжиха Показати IP 24 Вересня 2015 23:10
Він став головним рибнадзором над Теремнівськими ставками. За це і вип*ємо!!!!
Окунь Показати IP 24 Вересня 2015 23:12
Я проти нових сусідів
Хокс Показати IP 24 Вересня 2015 23:20
Лапав раз xлоп рибу в ставі,та й злапав золотого щупака.Думав його на юшку забрати додому,а той щупак мовить йому по-людськи: -Вуйку,я не простий щупак,я чарівний... Відпустіть мене вуйку в став,а я вам за то аж три справи виконаю,які собі забажаєте. Хлоп думав,думав...та й каже до того щупака: -Так... По-перше- неxай китайці підуть войною на Швецію. По-друге - неxай потім вернуться назад додому і троxа-си відпочинуть... І по-третє - неxай знову ці ж китайці підуть новою войною на ту ж Швецію. А щупак і питає вуйка: -Ну і нашо далася вам та вOйна китайців з Швецією? Чого собі нічого не просите? -А шо мені...мені і так файно буде,як-то китайці кацапам бульбу повитовкають.
Майже сотка Показати IP 24 Вересня 2015 23:46
А чому зафотошопили супермаркет, де була придбана рибина?
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2015 13:34
Інфо для відділу екології, всі питання з шлюзовим обладнанням і підйомом рівня води в Сапалаївці вирішить сім'я бобрів, поселена десь біля місця впадіння Сапалаївки в Стир. І на фінансування їм буде начхати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus