USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З наступного року в Україні батьки зможуть зареєструвати новонароджених онлайн

10 Липня 2019 17:27
Кабінет міністрів України схвалив пілотний проект «Е-малятко», який надасть можливість забезпечити батьків новонароджених 10 послугами з реєстрації дітей онлайн.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду, повідомляє УНН.

«Ми сьогодні презентуємо урядову ініціативу, яка передбачає введення з 1 січня 2020 року системи «е-малятко», яка дасть можливість українським батькам отримати без бюрократії 10 базових послуг від держави, пов’язаних із народженням дитини. Ми сьогодні ухвалюємо рішення уряду про запровадження пілотного проекту «Е-малятко», який дасть можливість усім нам згуртуватись і всі технічні рішення підготувати до 1 січня 2020 року, щоб перші новонароджені українські громадяни в січні 2020 року змогли скористатись цим сервісом», – зазначив Петренко.

За його словами, серед цих послуг – державна реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання малюка, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, реєстрацію в Державному реєстру платників податків, призначення державної допомоги при народженні дитини, видача посвідчень багатодітним батькам і призначення допомоги дітям, які виховуються у таких сім’ях.

При цьому, він додав, що такі послуги надаватимуться через одну заяву, яку надасть батько або мати дитини. Таку послугу можна буде отримати або в електронному форматі, або в будь-якому центрі надання адмінпослуг по всій території країни, яких наразі налічується близько 700.

Раніше повідомлялося, що сервіс для віддаленого оформлення документів на новонароджену дитину е-малятко запрацює до початку літа.

Нагадаємо, у березні у Верховній Раді зареєстрували законопроект про «е-малятко», який забезпечить одночасне надання послуг з державної реєстрації новонародженого за низкою напрямів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus