USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

З окупованих територій повернули ще трьох українських дітей

14 Березня 2024 15:32
Команді Save Ukraine вдалося повернути з окупованої Росією території України ще трьох дітей та їхню матір.

Про це повідомив очільник організації Микола Кулеба, пише Бабель.

Окупаційна влада змушувала матір Вікторію оформити документи та віддати дітей до російської школи. Через тиск і переслідування родина майже не виходила з дому. Однак дітей все одно записали до школи.

У школі їм дали «завдання від путіна» – програму домашніх завдань у російських підручниках і змусили говорити російською. За суржик дітей називали хохлами й телефонували матері із запитанням, чи «працює вона над їхньою російською». За поведінкою дітей стежив озброєний військовий, на територію школи батьків не пускали.

Читати ще: Україна повернула з окупації ще п'ятьох дітей

За будь-яку непокору окупантам Вікторії погрожували, що в неї заберуть дітей. Росіяни запускали ці чутки містом, щоб тримати батьків у страху.

Команда Save Ukraine змогла звʼязатися з Вікторією і запропонувала допомогу. Тоді почалася операція з порятунку сімʼї з окупації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus