USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

З початку року в Німеччину через Білорусь прорвались понад 10 тисяч мігрантів

23 Листопада 2021 09:28
З початку 2021 року поліція Німеччини виявила 10 128 нелегальних мігрантів, які в’їхали з Білорусі.

За перші три тижні листопада зафіксували 2287 випадків нелегального в’їзду мігрантів з Білорусі, пише DW з посиланням на президію федеральної поліції в Потсдамі.

За даними відомства, за період із січня по липень у Німеччині виявили 26 мігрантів, які незаконно в’їхали через Білорусь, у серпні – 474, у вересні – 1903, у жовтні – 5285. Найбільший наплив мігрантів, як і раніше, спостерігається на німецько-польському кордоні.

«На ньому із серпня спостерігається високий міграційний тиск. Нормалізація ситуації поки не передбачається», – повідомили в поліції.

Німецько-польський кордон є внутрішнім кордоном Шенгенської зони. Його можна перейти у будь-який час та будь-якій точці. На тлі конфлікту з Мінськом та збільшення потоку нелегалів федеральна поліція посилила заходи контролю у прикордонних районах.

Збільшений потік мігрантів з країн Близького Сходу до країн Євросоюзу спостерігається з травня 2021 року. Найважча ситуація у Польщі, Латвії та Литві, на територію яких через Білорусь намагаються проникнути мігранти. Європейські лідери звинувачують самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у гібридній атаці на Євросоюз у якості помсти за введені проти Мінська санкції.

Лукашенко вимагає, щоб нелегальних мігрантів у Білорусі прийняла Німеччина. Бажання біженців потрапити саме у Німеччину диктатор пояснює необхідністю їм там долікуватися. Також стверджує, що у багатьох мігрантів там родичі. 22 листопада Берлін відповів відмовою, назвавши Лукашенка фантазером.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 23 Листопада 2021 10:23
Німеччина має спільний кордон з Білорусією? А Польща прокладка?
Потрапили Показати IP 23 Листопада 2021 13:38
Точніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus