USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

З українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн, – МОЗ

15 Грудня 2021 21:06
Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів. Відтак наш COVID-сертифікат прийматимуть у понад 80 країнах світу.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

«Незабаром з українським COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, що здатна охопити всі країни світу. Учасники мережі будуть визнавати цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів при перетині кордону», – сказала Карчевич.

За її словами, це означає, що вакциновані громадяни України матимуть можливість відвідувати більше країн без ПЛР-тестів та самоізоляції в країнах прибуття, якщо це дозволяє епідемічна ситуація.

Наразі така можливість для українців, як зазначила Карчевич, є у 52 країнах світу, які визнають українські COVID-сертифікати у «Дії».

Вона нагадала, що нещодавно влада Сингапуру дозволила в’їзд в країну громадянам України з COVID-сертифікатами. Очікується, що українські ковід-сертифікати визнає і Таїланд.

Як повідомляли, із 6 грудня термін дія «жовтого» COVID-сертифікату становить 30 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дядя Показати IP 15 Грудня 2021 21:25
ага, вже навіть в Польщу не пускають з 15 грудня без тесту. засуньте свій сертифікат куди подалі))) клоуни!!!
Олесь Показати IP 15 Грудня 2021 22:48
Ото добра річ ...нас признали всі 80 африканських племен , проголодалися ганібали ,. А в цивілізований світ нам дорогу закрили . Італія взагалі відмовилася українців впускати .
скептик Показати IP 15 Грудня 2021 23:29
trzymaj mi plecy bo mi dupa lecy

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus