USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

З України до Росії примусово вивезли вже понад мільйон людей, – чиновник РФ

28 Квітня 2022 10:10
Начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев заявив про те, що з початку війни Росія примусово вивезла понад мільйон людей з України та ОРДЛО.

Як повідомляє пропагандистське агентство «РИА Новости», минулої доби «без участі української влади» РФ вивезла до себе 16 480 осіб, з них – 3 354 дитини, а всього з початку повномасштабної війни – вже 1 002 429 осіб, з яких 183 168 дітей, передає НВ.

За словами Мізінцева, понад 2,75 мільйона іноземців та українців «попросили евакуювати» їх до Росії, до «ДНР» та «ЛНР», а також на підконтрольні російським загарбникам території Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей України.

Читати ще: Російська православна церква разом з силовиками примусово переселяють українців у РФ, – Слідство. Інфо

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 27 березня розповіла, що російські окупанти проводять масову депортацію населення з тимчасово захоплених територій України.

За її словами, масштаби примусового переміщення можна порівняти лише з депортацією, яку проводив Гітлер під час Другої світової війни. Росія цинічно та брутально порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus