USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З волинян стягнули понад 5 мільйонів військового збору

8 Вересня 2014 16:36
У серпні 2014 року від платників податків Волині до Державного бюджету поступило 5,2 мільйона гривень військового збору, що становить 67 відсотків від запланованих надходжень, - повідомляє координаційно-моніторингове управління ГУ Міндоходів у Волинській області.

Нагадаємо, нарахування військового збору до Державного бюджету запровадили Законом України від 31 липня 2014 року №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів», який набрав чинності 3 серпня 2014 року.

«Жителі Волині, як і всі свідомі громадяни нашої держави, щиро прагнуть допомогти українській армії у важкі часи військового протистояння на Сході нашої країни, адже зібрані кошти безпосередньо спрямовуються на потреби наших Збройних Сил. Через те, що збір запроваджено на початку серпня, а заробітні плати на багатьох підприємствах волиняни отримують в першій декаді вересня, то частково сплата збору за серпень буде здійснена у вересні», - зазначив виконувач обов’язків начальника Головного управління Міндоходів в області Віталій Чуй.

Також нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних витрат або інших виплат і нагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Ставка збору становить 1, 5 відсотка від об’єкта оподаткування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 8 Вересня 2014 18:39
А де ще 33 відсотка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus