USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За 1,5 млн зроблено ремонт: у селі Луцького району – проти закриття школи

17 Березня 2023 17:18
Мешканці села Пальче Луцького району виступають категорично проти закриття місцевої школи, у приміщенні якої також діє дитсадок.

Про це йшлося 16 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Як розповів депутат Юрій Валецький, до нього звернулися жителі села Пальче Підгайцівської громади із проханням вжити заходів для збереження місцевої гімназії від закриття.

«Школа зведена за кошти місцевого сільськогосподарського підприємства в 1991 році. І зараз як ніколи навчання необхідне дітям кожного міста та села. Підгайцівська громада повідомила жителів про плани закриття закладу через неможливість утримання, аргументуючи це малою кількістю учнів (47 дітей).

Проте в закладі в одному приміщені розміщено школу та дитсадок, що дозволяє економити кошти на утриманні та обслуговуванні будівлі.

Заклад перебуває у гарному стані й не потребує додаткових коштів на утримання. За останні роки зробили утеплення, встановили нову систему опалення, перекрили дах, облаштували сучасну санітарну кімнату тощо. Загалом витрачено понад півтора мільйона гривень. Кошти на ремонт використовували за рахунок проєкту ООН, сільської ради, ківерцівського районного відділу освіту та допомоги депутата облради Ігоря Леха», – зазначив Юрій Валецький.

Жителі села просять вплинути на ситуацію, оскільки багато зусиль було витрачено на облаштування гімназії. Водночас батьки школярів категорично проти віддавати своїх дітей у сусідню школу: там така ж кількість учнів, а доїзд до навчального закладу ускладнено.

Свій запит Юрій Валецький скерував голові ОВА та очільнику Підгайцівської сільської ради. Він попросив їх вирішити питання якнайшвидше.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Березня 2023 18:29
оптимізація по-кварталівські в дії. не перемикайтеся, далі буде цікавіше
Дурню до Анонім Показати IP 17 Березня 2023 19:47
Та чому, давайте до кожного учня приставимо по 5 вчителів, 2 техпрацівниці і буде все ОК. Чому такі бідні, бо дурні, а чому такі дурні, бо бідні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus