USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За 8 років 40 тисяч лучан отримали адресну допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

10 Липня 2019 11:03
Допомога людям, які потребують цього найбільше, завжди в пріоритеті у голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та у роботі Фонду «Тільки разом», який він заснував.

З 2011 року адресну допомогу отримали 40 тисяч лучан. Це хворі дітки й молоді люди, пенсіонери, яким бракує коштів на ліки, та ті, хто опинився в скрутних умовах. Також оплачувалося харчування малозабезпечених студентів, учнів та тих лучан, які перебували у важких життєвих обставинах, інформує пресслужба Фонду.

Завдяки Фонду здійснено капітальний ремонт та оснащення соціальних установ, які опікуються самотніми людьми та інвалідами: покращено умови перебування й утримання підопічних Луцького геріатричного пансіонату, відвідувачів Луцького територіального центру соціального обслуговування. Для потреб терцентру придбали медичну техніку, покращили умови роботи харчоблоку (відремонтували та облаштували кімнату для миття посуду, встановили кондиціонер, придбали побутову газову плиту, електричну сковороду, холодильник, посуд), відремонтували санітарну кімнату та пральню. У 2018 році в терцентрі відкрили кімнату для творчості та відпочинку. Тут багато лучан займаються в гуртках, малюють, ліплять з глини, виготовляють ляльки-мотанки, слухають музику, чаюють і найголовніше - мають змогу спілкуватися у гарній атмосфері. Щоденно через поріг установи переступають 250-300 людей важкої долі – одинокі, люди з обмеженими можливостями, безхатченки.

«Агапе» – реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, що розташований у Боратині Луцького району. Тут створено найкращі умови для перебування тих, хто не в змозі давати собі раду, та для адаптації до практичного життя. Безпосереднє сусідство з обласним центром надало можливість і лучанам отримувати ці послуги. Комплекс дорогий, тому Фонд долучився до його будівництва, придбавши металочерепицю для даху, вікна та балконні двері, матеріали для утеплення та оздоблення фасаду.

Також за підтримки Фонду триває будівництво бази відпочинку Української спілки ветеранів Афганістану на озері Світязь в урочищі Гряда, де зможуть оздоровлюватися ветерани Афганістану та учасники АТО/ООС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus