USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

За добу росіяни атакували 11 областей України

22 Липня 2023 11:02
Російська армія за добу здійснила атаки на 11 областей України.

Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 22 липня, передає Укрінформ.

Кіровоградську область вночі росіяни атакували дронами. Їх знищили сили ППО. Загиблих, травмованих і руйнувань цивільних будівель немає.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив сім обстрілів, пролунав 51 вибух.

У Чернігівському районі чотирма крилатими ракетами зруйновано будинок культури, пошкоджено вікна в багатоповерхівках, адмінбудівлі. Двоє людей загинули.

У Новгород-Сіверському районі зафіксовані обстріли з гранатометів та мінометів. Дані уточнюються.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 29 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 161 вибух.

Обстрілів зазнали Новослобідська, Середино-Будська, Есманська, Краснопільська, Білопільська, Шалигинська, Великописарівська громади.

Вночі та вранці війська РФ чотири рази обстріляли прикордонні громади, зафіксовано 14 вибухів.

Під вогнем перебували населені пункти у Білопільській, Великописарівській, Середино-Будській, Шалигинській громадах.

Минулої доби ворог спрямував на Дніпропетровську область чотири безпілотники. Два були збиті, уламки одного з них спричинили пожежу і пошкодили лінію електропередач. Ще два поцілили по Червоногригорівській громаді. Спалахнула пожежа.

Ввечері ворог з артилерії бив по Нікополю. 57-річний чоловік та 78-річна жінка госпіталізовані з осколковими пораненнями. Чоловік віком 42 років лікуватиметься вдома. Пошкоджені 8 приватних будинків, 9 господарчих споруд, лінія електропередач.

Вночі російська армія обстріляла промислове підприємство.

У Запорізькій області за добу російські війська обстріляли 22 населені пункти Василівського, Пологівського та Запорізького районів. Зафіксовано руйнування 30 житлових об’єктів.

76 артилерійських ударів прийшлися по території Гуляйполя, Залізничного, Оріхова, Левадного, Білогір’я, Новодарівки, Чарівного, Малинівки, Гуляйпільського, Новоданилівки, Степногірська, Кам’янського.

Ворог здійснив 8 обстрілів із РСЗВ Новомихайлівського, Новодарівки та Левадного, а також атакував з БПЛА Степове.

У Харківській області на Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Куп’янськ, Новоосинове та Синьківка.

Вчора в районі сіл Морозова Долина та Леміщине Богодухівського району внаслідок мінометного обстрілу горіла пшениця у полі на площі 21 га.

Ворог завдав удару ракетою С-300 по Благодатівці Куп’янського району. Є влучання в землю за межами села.

Внаслідок обстрілу Вовчанська горів приватний будинок.

У смт Великий Бурлук Куп’янського району внаслідок обстрілу поранення зазнав 30-річний чоловік.

В районі села Турове Богодухівського району на вибухонебезпечному предметі підірвався трактор на дистанційному керуванні К-750.

У Луганській області вчора війська РФ безуспішно намагались просунутися практично вздовж усієї лінії фронту, атакуючи в районах Надії, Макіївки, Невського, Діброви і на території Серебрянського лісництва.

Під артилерійський вогонь росіян потрапили Невське та Білогорівка.

За добу ворог здійснив 151 обстріл Луганщини (випустив 667 снарядів).

У Донецькій області росіяни за добу завдали 18 ударів по Краматорську, Авдіївці, Залізному, Нью-Йорку, Курахівці, Кураховому, Розливу, Дружбі, Ізмайлівці, Костянтинівці.

Пошкоджено 35 житлових будинків (з них 5 багатоквартирних), три автомобілі, газопровід, залізничну колію, адмінбудівлю розвитку, 5 га пшеничного поля, ЛЕП, водогін, торговельний центр, цех.

На Донеччині за добу шестеро загиблих, зокрема двоє дітей, і 5 поранених.

У Миколаївській області вчора ворог з артилерії обстрілював узбережжя та Очаків.

В Одеській області під час атаки по об’єкту інфраструктури у Білгород-Дністровському районі ворог випустив сім крилатих ракет різного класу. Є пошкодження. Дані уточнюються.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 63 обстріли (випустили 414 снарядів), з них по Херсону – три обстріли (9 снарядів).

Росіяни влучили в райони 23 населених пунктів, спортивний заклад у Бериславському районі, адміністративну будівлю об’єкта життєзабезпечення Херсона.

Через російську агресію на Херсонщині одна людина дістала поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus