USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За два місяці війни в Україні РФ втратила кожного третього солдата, – військовий експерт

24 Квітня 2022 15:29
З початку повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України окупаційні війська РФ втратили 30% живої сили.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко.

Говорячи про те, якими резервами живої сили володіє ворог, експерт зазначив: «Є різні оцінки. Треба сказати, що те, що вони збирають, і те, що вони можуть максимально зібрати, складається з того угруповання, яке було на сході та на півдні. Плюс – третина угруповання, яке залишилося з північного і Чернігівського напрямку. А частково це те, що росіяни змогли перекинути з Далекого Сходу і невелика частина резервістів».

Зі слів експерта, загалом армія РФ зараз може нараховувати не більше 75 тисяч осіб.

«Весь контингент Росії, який зараз спрямований на наступальні дії проти України, може становити від 55 до 75 тисяч російських військових. Ось така цифра є, але це не в п’ять разів більше українських сил. Це точно не та цифра, яка потрібна була Росії для наступу. Все це, по-перше, свідчить про те, що Росія вже втратила як мінімум одну третину свого угруповання, яким вона наступала на Україну 24 лютого. Тобто, як мінімум 30% з того російського угруповання вже втрачено. Ці військові або загинули, або поранені, або взяті в полон», – зазначив експерт.

Читати ще: Нарвалися на наших: Арестович підтвердив знищення 64 бригади, що вчиняла звірства в Бучі

Експерт також зазначив, що компенсувати втрату живої сили за рахунок мобілізації країна-окупант не зможе.

«Мобілізувати та надолужити свої втрати їм не вдається. Тому кількість військ, яку вони зараз збирають для цього «ударного кулака», вони намагаються формувати з того, що є. Їм це потрібно, щоб досягти хоч якоїсь переваги, хоча б по одному з напрямків», – заявив військовий експерт.

Як повідомляли, українські захисники з 24 лютого по 24 квітня знищили близько 21 800 російських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus