USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За яких умов тариф у Луцьку для міських і приміських маршрутів буде однаковим

18 Березня 2020 22:49
У міськраді пропонують встановити однаковий тариф на перевезення маршрутками на території Луцька, а також приміськими маршрутами у розмірі 6 гривень.

Із такою ініціативою під час засідання виконкому виступив член виконавчого комітету Михайло Щур.

З його слів, станом на сьогодні Прилуцький старостинський округ – це міська територіальна громада Луцька, а усі приміські перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на території міста, не дотримуються верхньої межі тарифу по Луцьку – 6 гривень, встановлюючи власні ціни.

«Везуть людей в Дачне, Прилуцьке за іншими тарифами. Що потрібно зробити для того, щоб тарифи на території Луцька та міської територіальної громади відповідали нормам чинного законодавства, адже на території міста тариф перевезення навіть приміськими маршрутками не може перевищувати граничну межу 6 гривень? Я вважаю, що люди з Прилуцького та Дачного мають право користуватися приміським транспортом за 6 гривень», – поцікавився Михайло Щур в членів виконкому та голови управління транспорту і зв’язку Володимира Степанова.

Вислухавши доповідача, голова Прилуцького старостинського округу Валентин Арчибасов зазначив, що, перш за все, Прилуцьке та Луцьк – одна громада. І мешканцям було би зручно добиратися до Луцька за міськими тарифами.

На це член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що рішення про однаковий тариф для міських та приміських маршрутів було б гарною мотивацією для приєднання до Луцька інших територіальних громад, що знаходяться біля міста.

Проте головний транспортник Луцька Володимир Степанов зазначив, що у приміських та міжміських маршрутках – нерегульований тариф на перевезення.

«Тобто, якщо автобус міжміського сполучення «Ківерці-Луцьк» їде з села Прилуцьке вулицею Наливайка, а потім міжміською трасою, ми не можемо вимагати у перевізника встановити міський тариф за перевезення. Вони можуть встановлювати тариф, який хочуть, і ми не можемо впливати, щоб вони зробили на території Луцької територіальної громади тариф 6 гривень за проїзд. На даному етапі затверджуємо тариф на міському рівні, а на міжміському – він нерегульований», – наголосив він.

«Міські перевезення регулюються департаментом економіки Луцької міської влади. А що стосується приміських перевезень, там нерегульований тариф. І тому перевізники можуть встановлювати такий тариф, який вони вважають за потрібне. У подальшому, коли до Луцька будуть приєднані навколишні ОТГ, зможемо на це впливати, оскільки будемо єдиною великою об’єднаною територіальною громадою», – акцентував заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пасажир Показати IP 18 Березня 2020 23:27
а перед приєднанням обіцяли в першу чергу проїзд прирівняти до міського...То може зібрати референдум у сільраді і від'єднатись?
ИТакиШо Показати IP 18 Березня 2020 23:52
"Один чиновник сказав: "Так, це дійсно автобус", інший підтвердив: "І він таки їде", на що третій відповів: "Раз він їде, то нехай поки буде автобус". Разом вони постановили - автобус буде поки що їхати. Прочитав декілька раз і так і не зрозумів хто що хотів сказати. А по темі: треба пустити міські маршрути до Дачного і Прилуцького по 6 гривень, а приміські відповідно вартість проїзду теж врегулюють.
Так Показати IP 19 Березня 2020 00:25
Яка правдива брехня!
лучанин Показати IP 20 Березня 2020 07:24
якщо приміські перевізники не хочуть везти жителів приміських селищ по рекомендованим тарифам Луцької міськради то їх маршрут в місті повинен завершуватись на кільці 40 го кварталу .а якщо їдуть на АС2 то без права перевезення міських мешканців в нас в місті достатньо громадського транспорту ,а для висадки пасажирів достатньо 3 зупинки які потрібно позначити ,а за зупинку на інших рада повинна визначитись ,але ядумаю ,що в нас управління транспорту в таких питаннях не є патріотами міста..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus