USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За яких умов в Україні госпіталізують пацієнта з підозрою на коронавірус

1 Вересня 2020 15:04
В Україні пацієнта з підозрою на коронавірус госпіталізують у кількох випадках. У разі якщо він має чітко виражені симптоми та за направленням лікаря.

Про це ТСН розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Раніше у МОЗ заявили, що змінюється підхід до госпіталізації пацієнтів із ковідом. Згідно з ними будуть госпіталізовувати пацієнтів тільки у важкому стані, а пацієнти середньої тяжкості будуть залишатися під наглядом сімейних лікарів. Віктор Ляшко підтвердив цю інформацію.

«Є чотири варіанти, куди людина може звернутися за медичною допомогою: до сімейного лікаря, на швидку медичну допомогу, за консультацією на «гарячу» лінію, яка працює при департаментах охорони здоров’я, або самозвернення до лікарні, яка надає медичну допомогу хворим із коронавірусною хворобою. Призначений лікар на місці вирішує, чи є підстави до госпіталізації, чи немає», – зазначив Ляшко.

Він наголосив, що госпіталізація людини не впливає на оплату праці медпрацівників або коштів, які перераховує Національна служба здоров’я України.

«Кошти перераховуються на бригади, які сформовані в цій лікарні: кількість спеціалістів, кількість, яка прив’язана до певної матеріально-технічної бази цієї лікарні, і їм оплачується в місяць стабільно фіксована сума. Немає різниці, яка кількість людей туди буде госпіталізована. Тобто, там немає штучних підстав накручувати і госпіталізувати людей, які не підлягають критеріям», – розповідає Віктор Ляшко.

На питання журналістів, чи не збільшиться смертність серед пацієнтів середньої тяжкості, якщо їх не будуть госпіталізовувати, оскільки вірус стрімкий і може за годину «відправити» пацієнта у тяжкий стан, Віктор Ляшко відповів, що якщо критерії госпіталізації будуть дотриманими, то смертність не зростатиме.

«Питання в тому, що не потрібно займатися самолікуванням. Є симптоми – до лікаря. Лікарі повинні також стежити за змінами, які відбуваються в підходах до лікування, до діагностики і до критеріїв госпіталізації. Людина також повинна відчувати симптоми, які свідчать про погіршення стану. Вона телефонує або сімейному лікарю, або на екстрену медичну допомогу. Нормативи доїзду бригади екстреної медичної допомоги прописані. Медики знають, куди потрібно привезти хворого для того, щоб провести реанімаційні заходи, або бригада може приїхати одразу і в машині провести ці реанімаційні дії», – сказав Ляшко.

Як повідомлялося, станом на ранок 1 вересня в Україні за добу зафіксували у 2 088 мешканців України. На жаль, за минулу добу померли від ускладнень COVID-19 48 пацієнтів. Натомість видужали – 688 хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus