USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За хабарі «заплющував очі» на порушення монополістів: затримали чиновника Антимонопольного комітету

23 Жовтня 2023 22:39
Кіберфахівці Служби безпеки України ліквідували корупційну схему в Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ). У результаті комплексних заходів у Києві затримано посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови, який налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

Він вимагав хабарі з представників комерційних структур, щоб «заплющити очі» на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати стосовно них адміністративних санкцій, повідомляють в СБУ.

Задокументовано, як держслужбовець «обклав даниною» місцеву компанію, яка спеціалізується на оптовій торгівлі хімічними засобами і технікою для очищення.

За $8 тисяч посадовець обіцяв керівнику підприємства залагодити питання про не накладення на нього штрафів за порушення, виявлені під час перевірки.
Читати ще: Хабар чи провокація? Досі судять волинського чиновника, якого затримали на сходах в облдержадміністрації

Співробітники СБУ задокументували одержання першої частини неправомірної вигоди і затримали чиновника на гарячому під час передавання йому наступного траншу.
На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Читати ще: На Волині на гарячому затримали двох митників-хабарників

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряють інформацію щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus