USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За Луцьком стежитимуть за допомогою безпілотників

30 Червня 2017 15:05
Уже з понеділка громадське формування «Варта порядку» впроваджуватиме новітні технології і використовуватиме квадрокоптери для патрулювання міста.

Можливості моніторингу територій, пропоновані безпілотними літальними апаратами, надзвичайно високі: професійні квадрокоптера можуть розвивати швидкість 80-120 км/год, набирати висоту до 500 м, записувати зображення в якості 4K і передавати його в HD-розширенні. Дальність польоту новітніх масових безпілотників досягає 25 кілометрів. При необхідності можуть висіти в повітрі цілодобово, інформують у прес-службі «Варти порядку».

Зараз активно ведуться розробки з використання дронів, обладнаних тепловізорами для більш ефективного пошуку людей в лісопаркових зонах і темний час доби, а також миттєвого виявлення джерел загоряння.

Використання безпілотників для патрулювання територій і пошуку людей – популярна світова практика. Вона увійшла в побут в останні кілька років, разом з розвитком подібних апаратів. Квадрокоптер здатний швидко і ефективно облетіти територію, що спрощує виявлення порушень правопорядку, економить сили співробітників поліції.

Пілотний проект з використання дронів у патрулюванні планується запустити в найбільш проблемних мікрорайонах міста, щоб стежити за порядком в місцях з великим скупченням людей. Надалі дрони можуть бути залучені для допомоги патрульній поліції і муніципальним службам для забезпечення належного порядку в місті. Патрулювання здійснюватиме спеціально підготовлена група із авіоніки дронів, яка всі необхідні навики здобула в зоні бойових дій на Сході України.

Використання дронів в патрулюванні територій – давно не новинка у багатьох країнах. Також дронам знаходять застосування в цивільній сфері – сільському господарстві, будівництві, лісництві, муніципалітетах, секторі безпеки. Успішно використовуються правоохоронними органами різних країн (США, Канади, Австралії, Ізраїлю, Індії, Китаю та інших).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мігель Показати IP 30 Червня 2017 16:37
Які БПЛА можуть висіти цілодобово? Над Луцьком будуть літати військові БПЛА Нато, година польоту яких коштує 20 000 дол.? Для чого писати нісенітниці?)) Запустять на 20 хв китайський БПЛА, який шумить більше ніж працює, і назвуть це: «Варта порядку» впроваджуватиме новітні технології і використовуватиме квадрокоптери для патрулювання міста. Напишіть хоч де почнуть впроваджувати, зафільмую для історії!
Хуан де Мігель Показати IP 30 Червня 2017 18:13
Угу, як цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus