USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Це маніпуляція «порохоботів», – журналістка про фейкові новини щодо ТСН

14 Квітня 2019 18:10
Вчора мережею Фейсбук поширилася інформація про звільнення журналістів «ТСН» з каналу «1+1» на знак протесту проти цензури. Це – новина 2004 року, коли сім журналістів «ТСН» – Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович, – протестуючи проти темників, введених АП під час президентських перегонів, дійсно звільнилися.

Єдиний журналіст, якій звільнився тоді, а зараз знову працює у новинах на «1+1» – Юлія Бориско. Вона звернулася до тих, хто репостить цю новину, не розбираючи дати:

«Так хочеться дати порохоботам по яй...руках. Чуваки, ви не допомагаєте справі державної ваги!

Так, я за Порошенка у значенні «за проукраїнську Україну» – з повагою до його світлої сторони, але, як і раніше, без любові (через свою темну сторону він не зміг її заслужити).

Але, к’мон, піпл, перевіряйте інформацію!

Я не звільняюсь через цензуру, і мене не звільняють! Прив’язка моїх останніх двох постів до «новини» на УП про звільнення сімох журналістів через цензуру – маніпуляція порохоботів, розрахована на емоційну реакцію без прочитання далі заголовка.

А там – 2004 рік! Там про «темники» Адміністрації Кучми-Медведчука.

Я залишаюся ведучою ТСН. Готуюся до ефірів і марафонів. Я – серед десятків людей, які мають власні високі стандарти і, якщо треба, борються за них. Ми не розпадаємося на однакових і звільнених. У більшості своїй ми заробляємо гроші не за лояльність, а за журналістику. Робота з гідністю – іншої я не знаю. Це особистий здобуток багатьох моїх колег. І це – ТСН.

(Ідеалізація минула? Тоді – помідори, яйця, вперед!))) », – написала вона на власній сторінці у фейсбуці.

«Детектор медіа» звернувся до ведучої з питанням: чому, на її думку, поширився цей фейк, і чому вона вважає це результатом дій штаба Порошенка.

«Бачу маніпуляцію, сформовану в питанні. Штаб Порошенка я не звинувачувала. Слово «порохоботи» – достатнього загальне, ніхто не знає, хто конкретно за цим стоїть. Але масована увага до мого допису з’явилась саме після прив’язки мого особистого пріоритету на цих виборах з «новиною» про звільненням сімох журналістів ТСН через цензуру 2004-го року.

Я бачила кілька текстів, де маніпулятивно стверджувалося про розкол в ТСН. Вони продовжували «вистрелювати» в стрічці і на певних ресурсах, навіть коли вже користувачі вчиталась в дату і видалили фейк. Була свідома маніпуляція з метою дискредитувати ТСН на хвилі патріотичного невдоволення каналом. І це зробили не звичайні виборці Петра Порошенка. Такі, як я, лише емоційно почали поширювати маніпулятивну зв’язку «ведуча ТСН підтримала Порошенка + разом з сімома журналістами каналу звільнилась через цензуру», не читаючи далі заголовка.

Коли ж я спростувала, що звільняюсь чи мене звільняють, отримала купу агресивної критики. Розумію, без мого харакірі історія багатьом здається якоюсь незавершеною. В новині на «УП» 2004-го року – про темники адміністрації Кучми-Медведчука, найстрашніші часи в історії журналістики на моїй пам’яті. Це було «життя за Оруелом». І мені більше не доводилося такого переживати, відколи – після трьох років роботи на інших каналах – я повернулась в ТСН. За мою роботу у мене немає підстав соромитись», – розповіла пані Бориско.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Квітня 2019 08:16
Останні дні першоапостольного гаранта! Порохоботи в агонії.
вован Показати IP 16 Квітня 2019 11:45
Порохоботы - как вы любите власть. Лучше Украину так любили. Не хочется терять кормушку.
oleg Показати IP 16 Квітня 2019 18:01
Прыгает с калала на хаНал была Аств и судя по ие мнению не последний!!!
ВОРОНДІД Показати IP 16 Квітня 2019 18:18
Шановна пані Юля! Ви професійно вмієте жонглювати словами і думками, "я за світлу сторону поп, атемна мені не подобається ...." Не буду обливати брудом нікого, але якщо ви свідомі хоча б часткою його темної сторони і підтримуєте його, тоді ви його достойні. А "світле майбуття" людям обіцяють з давніх давен, і якось ніяково коли таку " пісню" співаєте і ви. Без поваги до вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus