USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За продаж ліків без рецепту можуть ввести кримінальну відповідальність

24 Березня 2019 14:18
За запровадження кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепту в Україні виступає Міністерство охорони здоров’я. На сьогодні за це порушення аптеку можуть лише оштрафувати, і то – всього на 120 гривень.

А аптекам вигідніше сплачувати штрафи, аби лише зберігати свій бізнес. Проте Держлікслужба вже розробляє зміни до закону, щоб збільшити розміри штрафів та ввести кримінальне покарання за продаж ліків без рецепту.

Про це сказала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту», – підсумувала вона.

Також Супрун звернула увагу, що через неправильне масове використання антибіотиків протягом багатьох років зараз чимало хвороб вже не можуть лікуватись з їх допомогою, адже до ліків виникла резистентність.

«Ми минулого тижня на засіданні Кабміну прийняли нашу нову стратегію, щоб боротися саме із тим. І в тому є вимога підвищення кримінальності і штрафів на видання антибіотиків. І це не лише для людей, а це також стосується тварин. Також антибіотики часто використовують в сільському господарстві. І ми будемо це контролювати», – наголосила очільниця МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тор Показати IP 24 Березня 2019 17:26
За ліки кримінал, за корупцію великих розмірів підвищення в посадах. Казкова країна Україна.
Viking Показати IP 24 Березня 2019 21:09
А коли почнуть садити за підробку ліків , та продаж підроблених медпрепаратів ця кляча не сказала ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus